Ingredientai:
- 400 g bulvių, nuskustų ir stambiai supjaustytų;
- 300 g pastarnoko, nulupto ir supjaustyto ilgais šiaudeliais;
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
- 4 skiltelės česnako, nenuluptos;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. mėgstamo džiovintų žolelių mišinio, pavyzdžiui, Provanso;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 stiklinė išvirtų ar konservuotų virtų baltųjų pupelių;
- 1,5 l vištienos ar daržovių sultinio.
Gaminimas:
1. Ši sriuba galbūt šiek tiek neįprasta, nes pirmiausiai daržoves reikia iškepti. Tam įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, o bulves, pastarnokus, česnakus, svogūnus paskleiskite skardoje, pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti. Kepkite 35–40 min., kol dar daržovės bus iškepusios, bet dar nepradėjusios skrusti.
2. Ištraukite skardą iš orkaitės, pirmiausiai iš jos išimkite ir iš odelių į dubenėlį išspauskite iškepusius česnakus.
3. Česnakus, iškepusius pastarnokus, bulves ir svogūnus sudėkite į puodą, čia pat suberkite ir pupeles, o tada užpilkite sultiniu. Visą šį mišinį užkaitinkite, o tada nukaiskite ir sutrinkite iki kreminės masės įmerkiamu trintuvu (blenderiu). Jei mėgstate rupesnę sriubos tekstūrą, galite netrinti iki visiško glotnumo.
4. Tiekite sriubą su prancūziško batono ar čiabatos riekelėmis, jei norisi, galima ją pabarstyti ir skrudintos šoninės gabaliukais, trupinta feta, daržovių traškučiais – kas tik jums skanu ir atrodo, jog tinka.