Ingredientai:
- 400 g trumpo formato makaronų (pvz., fusilli);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
- 1 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai);
- 200 g aliejuje konservuoto tuno gabalėliais;
- 1 šakelė rozmarino (nebūtina);
- 150 g pusminkščio ryškesnio skonio sūrio (pvz., čederio), sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės ir nusunkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais plonai patepkite aliejumi.
3. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės – apie 8–9 min., nepamirškite maišyti. Suberkite ir česnakus, pakepinkite, kol jie pakvips. Supilkite pomidorus ir apie pusę stiklinės vandens, pavirkite apie 10 min.
3. Suberkite į pomidorų padažą keptuvėje tuno gabaliukus, nuskabytus ir susmulkintus rozmarino lapelius, druską, aitriųjų paprikų dribsnius, atsargiai, kad tunas nesusitrintų, išmaišykite.
4. Suverskite pomidorų ir tuno mišinį į paruoštą kepimo formą, suberkite ir išvirtus makaronus, švelniai permaišykite, o tada ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min., – kol apkepas burbuliuos, o sūris bus išsilydęs ir rustelėjęs.
6. Patiekite apkepą vieną arba su lengvomis salotomis šalia.