Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedvejokit ir tarkuokit: šios morkų salotos sužavės paprastumu ir tiks prie visko

Kol orai vėsūs, morkas dažniau verdame ar kepame. Tačiau pats metas apsiprasti su mintim, kad už lango pavasaris, tad verta valgyt daugiau šviežių daržovių. Juolab kad praeito sezono morkos vis dar sultingos ir skanios. Pasiruoškite šių Prancūzijoje populiarių salotų ir išmėginkit jas prie bet kokio patiekalo. Žinoma, bus skanu ir kaip užkandis!
Morkų salotos
Morkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 didelės morkos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių (galite keisti žaliosios citrinos sultimis);
  • 1 valg. šaukšt. švelnaus skonio skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino arba maltos kalendros (prieskonių galima ir neberti, o pakeisti juos šaukšteliu švelnių garstyčių);
  • smulkiai kapotų šviežių kalendrų arba petražolių.

Gaminimas:

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite per vadinamąją „burokinę“ tarką. Suberkite į nemažą dubenį.

2. Į nedidelį dubenėlį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus žalumynus. Labai gerai išmaišykite.

3. Pagamintą padažą pilkite ant morkų, suberkite ir žalumynus, labai gerai išmaišykite. Pridenkite dubenį su salotomis ir leiskite pasimarinuoti nuo 30 min. iki poros valandų. Derinkite su įvairiausiais patiekalais ar užkandžiaukite vienomis, kai norėsite ko nors gaivaus ir traškaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai