Iškepus sparnelius pagal receptą, kuriuo dalijamės, jie bus ir traškūs, ir lipnūs, ir šiek tiek salstelėję, ir pikantiškai aštrūs – daug puikių savybių viename patiekale.
Keli patarimai prieš pradedant:
- Jei tik turite galimybę, naudokite kaimiškų viščiukų sparnelius. Tokie paukščiai auginami geresnėmis sąlygoms, o jų mėsa turtingesnio skonio, be to, patys sparneliai dažniausiai būna dideli.
- Jei pirkote mėsą iš patikimo pardavėjo, jos nebūtina plauti, tačiau jei labai norite, žinoma, galite. Tik vėliau kiek įmanoma ją nusausinkite.
- Prieš kepant sparnelius būtina pamarinuoti – mažiausiai valandą, o dar geriau pusdienį. Pirmu atveju tą darykite kambario temperatūroje, antruoju – dėkite į šaldytuvą.
- Marinatui naudojamas medus, tad kepdami sparneliai karamelizuosis, intensyviai skrus. Nebijokite to, tačiau reaguokite, jei ims juoduoti ir degti – pabaigoje išjunkite kaitinimą iš viršaus ar pridenkite sparnelius lakštu folijos.
- Prie šių keptų sparnelių idealiai tinka virti ryžiai – lipnūs ar basmati, taip pat lengvos žalėsių salotos ar net vaisiai. Pavyzdžiui, tamsios vynuogės ar papajos dėl gaivumo ir skonių balanso.
- Jei planuojate vakarienę, skaičiuokite, kad vienas suaugęs žmogus, jei norės pasisotinti, o ne užkąsti, suvalgys 5–6 sparnelius.