Ingredientai:
- 400 g kuo sausesnio mocarela sūrio (rinkitės pakuotą vakuume);
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 3 valg. šaukšt. pieno;
- 2 stiklinės maltų džiūvėsėlių (idealu, japoniškų panko);
- 1,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 1,5 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- didelis žiuopsnis druskos;
- aliejaus (kepimui).
patiekimui:
- naminio ar pirktinio patinkančio pomidorų padažo.
Gaminimas:
1. Supjaustykite mocarelą piršto storio pagaliukais.
2. Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje suplakite kiaušinius ir pieną. Trečioje lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius, druską ir visas džiovintas žoleles.
3. Kiekvieną mocarelos lazdelę pirmiausiai apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio ir pieno plakinyje, o galiausiai pavoliokite džiūvėsėliuose (ar apiberkite jais, laikydami virš lėkštės). Darsyk pakartokite šį procesą. Tuomet perkelkite visas lazdeles ant grotelių, skirtų kepti ar kepiniams vėsinti, o šias uždekite ant plačios lėkštės. Dėkite visą šią konstrukciją su lazdelėmis į šaldiklį ir palaikykite bent apie valandą (galite laikyti užšaldę iki 3 dienų).
3. Gilesniame nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Meskite į jį po kelias lazdeles ir kepkite apie porą–trejetą minučių, kol taps auksinės. Iškepusias palaikykite ant popierinių rankšluosčių, o tada pernelyg nedelsdami tiekite kartu su padažu.