Restorane „Sushiya no Nohachi“ Japonijos sostinėje Tokijuje įmanoma užsisakyti mažiausių pasaulyje sušių, kurie paruošti vos iš vieno ryžių grūdelio! Tokio nykštukiško dydžio užkandį šios vietos savininko sūnui pavyko sukurti, kai vienas restorano svečias metė iššūkį: o koks gi galėtų būti mažiausias įmanomas sušis? Ir išties sunku įsivaizduoti, jog rekordą dar būtų galima pagerinti.
Mažulyčiai sušiai gaminami kelių skirtingų rūšių, tačiau sudėtingiausi jų tie, kurie formuojami panaudojant jūržolės nori juostelę. Galima tik įsivaizduoti, kaip nelengva ją apsukti aplink ryžio grūdelį, ant kurio užtupdytas kelių milimetrų ilgio jūros gėrybės ar omleto gabaliukas. Kaip visa tai atrodo realybėje, galite išvysti šiame trumpame filmuke:
Paklausti, kiek dažnai šiuos sušius tenka ruošti, vietos savininkai pasakoja, jog tai nėra itin dažnas užsakymas – daugų daugiausiai 5 kartus per dieną. Tačiau tie, kas lėkštėje priešais save išvysta šiuos mažulyčius kūrinius, dažnai reaguoja itin emocingai.
Japonai net papasakojo apie vieną moterį iš Europos, kuri apsiašarojo ir verkė daugiau kaip valandą, išvydusi jai pagamintus nykštukiškus sušius.