Neįtikėtinai paprastas ir gardus rabarbarų desertas

Neįtikėtinai paprastas paruošiamas desertas, kuriam reikės tikrai nedaug ingredientų. Šio deserto skonis puikus tiek vos jį iškepus, tiek vėliau – palaikius šaldytuve. Puikiai tiks ir jaukų vakarą prie arbatos, ir karštesnę dieną – prie ledų.
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas / Stop kadras

Ingridientai

  • 350 g rabarbarų;
  • 100 g cukraus;
  • 1–2 valg. š. kukurūzų krakmolo.
  • 130 g miltų;
  • 130 g cukraus;
  • 100 g minkšto sviesto

Paruošimas

1. Miltus, cukrų ir minkštą sviestą sudėkite į indą, minkykite kol pavirs trupinine tešla. Įdėkite į šaldytuvą.

2. Išvalytus rabarbarus supjaustykite vidutinio storumo gabalėliais, pabarstykite cukrumi ir leiskite pabūti.

3. Kai rabarbarai suminkštės, įmaišykite bulvių krakmolą.

4. Rabarbarus su visomis sultimis suverskite į skardą, ant viršaus suberkite trupinius ir tolygiai paskirstykite.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol rabarbarai suminkštės, o trupiniai paruduos.

Patiekite su šviežių braškių padažu arba ledais.


Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis