Neįtikėtinai paprastas ir gardus rabarbarų desertas

Neįtikėtinai paprastas paruošiamas desertas, kuriam reikės tikrai nedaug ingredientų. Šio deserto skonis puikus tiek vos jį iškepus, tiek vėliau – palaikius šaldytuve. Puikiai tiks ir jaukų vakarą prie arbatos, ir karštesnę dieną – prie ledų.
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas / Stop kadras

Ingridientai

  • 350 g rabarbarų;
  • 100 g cukraus;
  • 1–2 valg. š. kukurūzų krakmolo.
  • 130 g miltų;
  • 130 g cukraus;
  • 100 g minkšto sviesto

Paruošimas

1. Miltus, cukrų ir minkštą sviestą sudėkite į indą, minkykite kol pavirs trupinine tešla. Įdėkite į šaldytuvą.

2. Išvalytus rabarbarus supjaustykite vidutinio storumo gabalėliais, pabarstykite cukrumi ir leiskite pabūti.

3. Kai rabarbarai suminkštės, įmaišykite bulvių krakmolą.

4. Rabarbarus su visomis sultimis suverskite į skardą, ant viršaus suberkite trupinius ir tolygiai paskirstykite.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol rabarbarai suminkštės, o trupiniai paruduos.

Patiekite su šviežių braškių padažu arba ledais.


Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?