Ingredientai:
- kelios saujos jaunų gražgarsčių;
- 2 gerai sunokę, tačiau dar tvirti avokadai;
- 2 pomidorai;
- 250 g mocarelos sūrio, tinka ir dideli, ir maži rutuliukai;
- 2 granatai;
- 80 ml obuolių sulčių;
- 2 valg. šaukšt. agavų arba klevų sirupo arba skysto medaus;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus (vynuogių kauliukų arba švelnaus alyvuogių);
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis skiltelėmis.
3. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite griežinėliais.
4. Vieną granatą išlukštenkite.
5. Į dubenį, kuriame salotas tieksite, suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų griežinėlius. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.
6. Paruoškite užpilą: likusio granato sėklas suberkite į dubenėlį, pagrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę (galite naudoti ir plieninį sietelį) ir išspauskite sultis. Sumaišykite jas su obuolių sultimis, aliejumi, agavų (arba klevų) sirupu (arba skystu medumi). Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite.
7. Paruoštu užpilu apipilkite salotas ir iškart tiekite.