Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis

Maisto gaminimas man – nesibaigiantys eksperimentai ir paieška. Kartais smalsumo, kartais noro ginčytis su stereotipais vedamas, ragauju vis naujų dalykų.
Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.
Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis. / Aleksandri Kovganko nuotr.

Ir aišku, kad vieni labiausiai paplitusių stereotipų prie grilio yra apie vegetarišką ir veganišką maistą. Nors iš tikrųjų tai labai įdomus, įvairiausių pasaulio virtuvių ir patirčių kupinas pasaulis. Veganiškas „mėsainis“? Duokit du! Nes Lietuvoje mes jau turime vienus geriausių augalinės kilmės paplotėlių (ir kitokių gaminių) iš „Moving Mountains“, kurie mano šaldiklyje atsidūrė padedant „Wolt“ – „LIVIN“ parduotuvė turi visą „Moving Mountains“ gaminių asortimentą ir per „Wolt“ pristato tiesiai į namus.

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.

Ir tai yra tie augalinės kilmės paplotėliai, kuriuos tikrai sunku atskirti nuo maltos mėsos paplotėlių.

Bet apie viską nuo pradžių. Kad patiekalas būtų visiškai tinkamas veganams, t. y., neturėtų jokių gyvūninės kilmės produktų, atitinkamai renkamės ir kitus ingredientus. Vilniaus Duonos „Brioche“ bandelės, gaminamos su rapsų aliejumi vietoje sviesto, sūrį keičiame „Violife“ veganiniu gaminiu picai. Visa tai, o kartu ir salotas, marinuotą papriką, mėgstamą padažą ir humusą, kuriuo aš mėgstu pagardinti tiek mėsainius, tiek bemėsainius, atvežė „Wolt“ kurjeris tiesiai iš „Rimi“.

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.

Pats paruošimo procesas labai paprastas – gamintojas rekomenduoja kepti paplotėlius gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Aš kepiau ant ketaus grotelių, kurias irgi šiek tiek papurškiau aliejumi – abu variantai puikiai tinka, paplotėlis puikiai skrunda ir išlaiko formą bei tekstūrą.

Kepam prie 180°C maždaug 7 minutes iš vienos pusės, apverčiame ir uždedame „Violife“ veganinio gaminio. Galite tarkuoti, galite supjaustyti juostelėmis – kaip jums patogiau. Kepame dar 7–10 minučių, kol gaminys pradės lydytis. Jeigu mėgstate kiek paskrudusias bandeles, dėkite šalia ir palaikykite apie 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.

Iškepę galite leisti minutėlę pravėsti, mat „Violife“ rekomenduoja šiek tiek palaukti, kad jų gaminys kiek atvėstų ir turėtų geresnę tekstūrą. Na o sluoksniuodami bemėsainį laikomės šios tvarkos: bandelė, padažas, salota, paplotėlis, marinuota paprika, salota, antras paplotėlis (jeigu, kaip ir aš, darote dvigubus bemėsainius), ir antra bandelės dalis, pertepta humusu.

Puiki tekstūra, puikus skonis ir 100 proc. augalinės kilmės. Skanaus!

Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.
Aleksandri Kovganko nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Bemėsainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis