Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu

Bananas – vienas universaliausių maisto produktų, kuriuos galima naudoti tiek įvairiuose patiekaluose, tiek mėgautis ką tik nuluptu vaisiumi be jokių priedų. Bananais galima paskaninti įvairiausius užkandžius, jie puikiai tinka gaminant gardžius desertus, o sudžiovinti gali tapti lengvais traškučiais.
Nekeptas desertas su bananais
Nekeptas desertas su bananais

Jei ieškote idėjų, ką įdomesnio galite pagaminti su bananais, išbandykite šį nesudėtingą prekybos tinklo „Iki“ meistrų sukurtą bananinio pyrago receptą, kuriuo dalijamasi pranešime žiniasklaidai.

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu

Ingredientai (12 porcijų):

  • 2 bananai;
  • 300 g sūrių riestainių („Pretzel“);
  • 170 g sviesto;
  • 450 ml šokoladinio riešutų sviesto;
  • 230 g kreminio grietinėlės sūrio;
  • 200 ml plakamos grietinėlės;
  • 12 kinkanų;
  • mėtų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.

2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.

3. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.

4. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir kinkanais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos