Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Nenukonkuruojama klasika: kepta sultinga kiaulienos nugarinė su obuoliais

Kiauliena ir obuoliai – klasikų klasika, rudenį nors sykį verta šiuo deriniu pasimėgauti. Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė – gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę. Įmantrių produktų taip pat neprireiks, tad pirmyn – ieškome prijuostės ir raitojamės rankoves.
Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Kiaulienos nugarinė su obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6 asm.):

  • 700 g pailgas kiaulienos nugarinės gabalas (geriau su trupučiu riebaliukų);
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • gabalėlis sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 obuoliai, supjaustyti skiltelėmis;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 1/2 puodelio baltojo vyno.

Gaminimas:

1. Apvyniokite nugarinės gabalą tvirta kepsniams skirta virvele, o tada gerai įtrinkite druska ir pipirais.

2. Erdvioje storadugnėje keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir įspauskite česnako skilteles.

3. Dėkite kiaulienos gabalą į keptuvę ir gerai apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs rusva plutele – tam užtruksite apie 10 min. Mėsos vartymui naudokite neaštrias menteles, nes jums nereikia susidariusios plutelės perdurti, antraip išbėgs mėsos sultys.

4. Užpilkite ant kiaulienos vyną ir pakaitinkite, kol beveik išgaruos. Sumažinkite kaitrą ir suberkite svogūnus ir obuolius, kiek pavyksta pamaišykite, kad svogūnai ir obuoliai susimaišytų su riebalais.

5. Uždenkite indą tinkamu dangčiu ir kepkite ant nedidelės kaitros 25-30 min. Kelis kartus patikrinkite, ar netrūksta skysčio, jei taip, galite įpilti šiek tiek vandens.

6. Išimkite kiaulienos nugarinę iš indo, dėkite į plokščią lėkštę ir gerai apdenkite aliuminio folija.

7. Padidinkite ugnį po kepimo indu ir pakaitinkite svogūnus ir obuolius dar kelias minutes, kol visiškai neliks skysčio. Gautą mišinį galite patiekti šalia mėsos kaip pagardą, o galite sutrinti elektriniu trintuvu ir pagaminti tirštą padažą.

8. Tiekite mėsą supjautytą riekelėmis, su pagardu (ar padažu) ir tokiais priedais, kokius mėgstate – keptomis bulvytėmis, koše, kruopomis ar žaliomis salotomis.

Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais
Vida Press nuotr./Kiaulienos nugarinė su obuoliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos