Keksiukams reikės:
- 500 g varškės, 9 proc. riebumo,
- 3 vnt. kiaušinių,
- 1 vnt. banano,
- 60 g kietojo sūrio,
- 50 g augalinio pieno,
- 20 g avižų sėlenų,
- 2 g druskos,
- 0,5 g ciberžolės, spalvai.
Gaminimas:
Sumaišome keksiukų tešlą: varškę, sutrintą bananą, kiaušinius, avižų sėlenas.
Galima įpilti augalinio pieno, jei tešla per tiršta.
Sūriai keksiukų versijai sutarkuojame kietąjį sūrį. Dalį įmaišome į keksiukus, žiupsnį beriame ant viršaus iki kepimo pabaigos likus 5 min, žiupsnį barstysime lėkštėje kartu su petražolėmis.
Sudedame visą masę į formeles.
Įkaitiname orkaitę iki 200C ir pašauname keksiukus. Tada kaitrą mažiname iki 180C ir kepame 25 min. Kepimo laikas apytikslis ir priklauso nuo orkaitės, formų dydžio.
Daugiau sveikų receptų rasite čia.