Nepaprastai skanūs ir greiti šašlykai: marinatui reikės populiarių sulčių

Šią savaitę nemažai žmonių mėgaujasi karališkai ilgu savaitgaliu – tereikėjo pasiimti vieną papildomą laisvadienį. O tokios atsipalaidavimo pilnos dienos – gera proga išbandyti vis naujus grilio receptus. Pavyzdžiui, tokius, kaip mūsų siūlomas šašlykų.
Kiaulienos šašlykas
Kiaulienos šašlykas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kg jautienos ar kiaulienos;
  • 1 st. pomidorų sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 svogūnas, sutarkuotas;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelį indą.

2. Pomidorų sultis sumaišykite su aitriosios paprikos milteliais, tarkuotu svogūnu ir česnakais.

3. Gautu marinatu apipilkite mėsą, apvoliokite ir palikite šaltai 1 val. Druska skaninkite tik prieš pat kepimą.

4. Verkite ant iešmų ir kepkite ant gerai įkaitinto grilio, kol gabaliukai bus gražiai apskrudę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų