Beata kviečia išmėginti vieną receptą iš savo naujosios knygos.
Neprilygstama šokoladinė bananų duona
Bananai ir šokoladas yra iš to paties pasaulio krašto, galima sakyti, vieno lizdo paukščiai. Todėl šiame pyrage jie susitinka ir triumfuoja: tai fantastiškas šokoladinis pyragas, kiek prašmatnesnis nei klasikinė bananų duona.
10 valgytojų reikės:
- 5 gerai prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 150-200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 80 g grietinės
- 130 g miltų
- 50 g kakavos
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g lydyto sviesto
- 100 g juodojo šokolado (geriausia 72 % kakavos masės)
Gaminimas:
- Dubenyje šakute sutriname 4 bananus (nebūtinai iki tyrės, gali likti ir didesnių gabalėlių), įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir maišome konditerine šluotele, kol cukrus ištirps. Dedame grietinę ir darkart gerai išmaišome.
- Į bananų masę įsijojame miltus, kakavą, šaukštelį druskos (nepamažinkite, čia reikia viso nubraukto šaukštelio!) ir kepimo miltelius. Išmaišome mentele. Galiausiai į tešlą supilame lydytą atvėsusį sviestą ir darkart gerai išmaišome.
- Peiliu susmulkiname šokoladą (gali likti ir mažesnių, ir didesnių gabalėlių) ir įmaišome į tešlą.
- Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir ant viršaus uždedame išilgai perpjautą likusį bananą. Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
- Ar kepinys iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku: jei šis, ištrauktas iš kepinio vidurio, bus neapkibęs tešla, bananų duona paruošta.
- Jei naudosite šokoladą, turintį mažiau nei 72 proc. kakavos masės, kepinys bus saldesnis, todėl užteks kiek mažiau cukraus.