„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Neprilygstama Beatos šokoladinė bananų duona

Beata Nicholson surengė šventišką savo naujosios knygos „Namų virtuvės hitai“ pristatymą. „Visas šventes turime susikurti patys. O gražiausių dalykų patiriame būdami ir valgydami su kitais žmonėmis. Tad tikiuosi, kad ši knyga bus kibirkštis gerai ir skaniai praleisti laiką“, – teigė B.Nicholson.
Beatos Nicholson šokoladinė bananų duona
Beatos Nicholson šokoladinė bananų duona / Dovilės Jakštaitės nuotr.

Beata kviečia išmėginti vieną receptą iš savo naujosios knygos.

Neprilygstama šokoladinė bananų duona

Bananai ir šokoladas yra iš to paties pasaulio krašto, galima sakyti, vieno lizdo paukščiai. Todėl šiame pyrage jie susitinka ir triumfuoja: tai fantastiškas šokoladinis pyragas, kiek prašmatnesnis nei klasikinė bananų duona.

10 valgytojų reikės:

  • 5 gerai prinokusių bananų
  • 2 kiaušinių
  • 150-200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 80 g grietinės
  • 130 g miltų
  • 50 g kakavos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 100 g juodojo šokolado (geriausia 72 % kakavos masės)

Gaminimas:

  1. Dubenyje šakute sutriname 4 bananus (nebūtinai iki tyrės, gali likti ir didesnių gabalėlių), įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir maišome konditerine šluotele, kol cukrus ištirps. Dedame grietinę ir darkart gerai išmaišome.
  2. Į bananų masę įsijojame miltus, kakavą, šaukštelį druskos (nepamažinkite, čia reikia viso nubraukto šaukštelio!) ir kepimo miltelius. Išmaišome mentele. Galiausiai į tešlą supilame lydytą atvėsusį sviestą ir darkart gerai išmaišome.
  3. Peiliu susmulkiname šokoladą (gali likti ir mažesnių, ir didesnių gabalėlių) ir įmaišome į tešlą.
  4. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir ant viršaus uždedame išilgai perpjautą likusį bananą. Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
  • Ar kepinys iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku: jei šis, ištrauktas iš kepinio vidurio, bus neapkibęs tešla, bananų duona paruošta.
  • Jei naudosite šokoladą, turintį mažiau nei 72 proc. kakavos masės, kepinys bus saldesnis, todėl užteks kiek mažiau cukraus.
Dovilės Jakštaitės nuotr./Beata Nicholson su naujausia knyga „Namų virtuvės hitai“
Dovilės Jakštaitės nuotr./Beata Nicholson su naujausia knyga „Namų virtuvės hitai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“