Ingredientai:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 100 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 250 g riebios plakamosios grietinėlės;
- 1 didelis arba 2 maži, gerai sunokę bananai;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 150 g sausainių „Damų piršteliai“;
- žiupsnis tarkuoto šokolado arba kakavos (pabarstyti viršų).
sirupui:
- 100 g cukraus;
- 60 ml brendžio, romo ar bananų likerio;
- 125 ml stiprios kavos.
Gaminimas:
1. Į dubenį dėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą ar pastą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
2. 1 bananą sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į maskarponės kremą.
3. Kitame dubenyje šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
4. Paruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
5. Antrąjį bananą supjaustykite griežinėliais.
6. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
7. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines. Tuomet jų gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
9. Paruoštus deserto indelius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį.
10. Prieš patiekiant apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.