Ingredientai:
- 7-8 prinokę persikai;
- gabaliukas sviesto (kepimo formai ištepti);
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus.
trupiniams:
- 1 stiklinė miltų;
- 2/3 stiklinės cukraus;
- didelis žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 kiaušinis;
- 120 g sviesto, išlydyto.
patiekimui:
- plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų.
Gaminimas:
1. Persikus galite naudoti neluptus, tačiau galima ir nulupti - tai nėra sudėtinga. Jei lupate, pirmiausiai įmeskite juos keliolikai sekundžių į puodą su verdančiu vandeniu, tada išgriebkite ir dėkite į ledinį vandenį. Odelė labai greitai supleišės, tad išgriebkite ir mažu peiliuku nulupkite.
2. Persikus pirmiausiai perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, o tada supjaustykite skiltelėmis.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalų ar keturkampį kepimo indą plonai ištepkite sviestu.
4. Į paruoštą kepimo indą suberkite supjaustytus persikus, o tada pabarstykite juos pora šaukštų cukraus. Atidėkite į šalį.
5. Į dubenį suberkite miltus, trupiniams skirtą cukrų, druską ir cinamoną. Gerai išmaišykite. Mažame dubenėlyje paplakite kiaušinį, o tada supilkite plakinį į sausąjį mišinį bei išmaišykite, kad gautumėte šlapius trupinius.
6. Tolygiai suberkite gautus trupinius ant persikų kepimo formoje. O tuomet apšlakstykite viską lydytu sviestu ir dėkite į orkaitę kepti. Kepkite 35-40 min., kol trupiniai bus rusvi, o įdaras kraštuose ims burbuliuoti.
7. Leiskite kiek pravėsti, o tada tiekite su plakta grietinėle ar ledais.