15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesaldūs apkepai su daržovėmis, kurios skanios ir žiemą: 17 receptų

Jei paisote sezoniškumo, ko gero, kokybiškų, kvapnių pomidorų šiuo metu net neiškote. Dabar metas kopūstams, bulvėms ir moliūgams, nenuvilia ir iš parduotuvės parsinešti baklažanai ar cukinijos. Iš mėgstamiausių daržovių ir dar vieno kito papildomo ingrediento siūlome išsikepti skanų apkepą.
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Bulvių ir cukinijų apkepas. / Fotolia nuotr.
Kopūstų apkepas
Receptas: Kopūstų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 51
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Konservuotos nepjaustytos morkos (skardinė ) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Kiaušinius išplakite, plakdami po truputį supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kmynais. Supjaustytus kopūstus truputį pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Šiek tiek pravėsusius kopūstus sumaišykite su morkomis ir sukrėskite į kopūstų lapais išklotą apkepo indą. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu ir 20–30 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Norite mėsiško patiekalo? Pusę supjaustytų kopūstų pakeiskite įprastu balandėlių įdaru – malta mėsa ir virtais ryžiais. Apkepo skonis bus kaip balandėlių, tik darbo – gerokai mažiau.

Suskleisti
Kalafijorų apkepas
Receptas: Žiedinių kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiauliena: 100.00 g (bekoniena)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Karis: 5.00 g
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintas, maltas)
Sviestas: 15.00 g
Pienas: 100.00 ml (riebus)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėkite 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputį pavirkite.

3. Padažą supilkite ant žiedinių kopūstų bei kiaušinių, ant viršaus uždėkite gabalėliais pjaustytą mėsą ir užbarstykite likusio sūrio. Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.

Suskleisti
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (8–10 vyšniniai)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4-5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas mėgstamas fermentinis)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.

2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Makaronų apkepas su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Čiobreliai: 3.00 g
Rozmarinai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Mocarelos sūris: 125.00 g (tarkuota)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais.

2.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorą trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir patroškinkite svogūnus, česnakus, baklažaną, papriką, brokolį.

3.Sudėkite pjaustytą pomidorą, prieskoninius žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir 10–15 minučių patroškinkite ant nedidelės ugnies. Supilkite citrinų sultis. Į riebalais išteptą karščiui atsparią formą sudėkite makaronus ir troškintas daržoves.

4.Viršų apibarstykite mocarela ir apie 15 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Ryžių apkepas su kopūstais
Receptas: Ryžių apkepas su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 40
Receptas
Ingredientai
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (garbanotasis)
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių.

2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.

3.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada – morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį. Paviršių pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Savojos kopūstų apkepas
Receptas: Savojos kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (Savojos - vidutinio dydžio)
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Porai: 150.00 g (pusė stiebo)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Morkos: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais.

3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite griežinėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite porus ir porą minučių kepkite. Suberkite morkas, paprikas ir dar 2–3 minutes kepkite.

5. Pagal skonį įberkite daržovių prieskonių, maltų juodųjų pipirų, pasūdykite, išmaišykite.

6. Daržoves sumaišykite su virtais ryžiais. Gautos masės krėskite ant kopūsto lapų, ant viršaus užberkite po žiupsnį tarkuoto parmezano, susukite ritinėlius.

7. Išdėliokite juos kepimo inde. Apliekite plaktais kiaušiniais, pagardintais maltais pipirais ir druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.         

Suskleisti
Briuselio kopūstų apkepas
Receptas: Briuselio kopūstų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė; arba kitos mėgstamos mėsos, virtos arba keptos)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 300.00 ml
Pienas: 400.00 ml
Garstyčios: 2.00 valg. š. (geriausia Dižono)
Sūris: 70.00 g (tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaukite briuselinio kopūsto kotelius, pašalinkite nešvarius išorinius lapelius. Jei kopūstukai yra labai dideli, perpjaukite juos pusiau. Virkite juos pasūdytame vandenyje 5–10 min, kol bus minkšti. Nupilkite į kiaurasamtį ir perliekite labai šaltu vandeniu.

2. Vištieną arba kitą pasirinktą mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje, su lauro lapu ir skiltele česnako, perpjauta pusiau.

3. Orkaitę įkaitinkite 200°C.

4. Puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, kaitinkite, kol miltai ims keisti spalvą. Maišant virtuvine šluotele supilkite vištienos sultinį ir pieną. Kaitinkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, įmaišykite garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais.

5. Vištieną, arba kitą pasirinktą mėsą, supjaustykite kubeliais, suberkite į apkepo indo dugną, ant viršaus išdėliokite virtus briuselinius kopūstus, apliekite padažu, apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 min, kol sūris išsilydys ir parusvės.

6. Mėgaukitės iškart, su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Beje, šį apkepą galima labai lengvai paversti vegetarišku patiekalu – vietoje mėsos briuselinius kopūstus apiberkite sauja graikinių riešutų, tada viską apliekite padažu, apiberkite sūriu ir kepkite, kol šis išsilydys. Veganai vištienos sultinį gali pakeisti daržovių sultiniu, o vietoje paprasto pieno naudoti migdolų pieną arba kitą augalinį pakaitalą.

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Daržovių ir sūrio apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Baklažanai: 0.50 vnt.
Pievagrybiai: 7.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Parmezano sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Daržoves ir pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pabarstykite pipirais, druska ar kitais mėgstamais prieskoniais.

2. Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis ir kartu su daržovėmis susluoksniuokite eilutėmis kepimo skardoje.

3. Išplakite kiaušinius, užliekite plakiniu daržoves ir pabarstykite parmezanu.

4. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Daržovių apkepas
Receptas: Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti)
Morkos: 2.00 vnt. (išilgai supjaustytos)
Miltai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės (supjaustytos)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (pjaustytų)
Bulvės: 900.00 g
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė be lapelių)
Pienas: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, ugniai atspariame inde ant vidutinės kaitros įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite 10 minučių, kol suminkštės. Tuomet įmaišykite miltus ir pavirkite dar porą minučių. Sudėkite morkas, kalafiorą, česnaką ir rozmariną. Troškinkite 5 minutes, kol viskas ims minkštėti.

2. Vėliau prie daržovių sudėkite konservuotus pomidorus, o į likusią tuščią skardinę pripilkite vandens ir juo papildykite troškinį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių, tuomet dangtį nuimkite, pavirkite 10–15 minučių, kol padažas pasidarys tirštas ir daržovės išvirs. Įdėkite prieskonių, įmaišykite žirnelius bei troškinkite dar minutę.

Suskleisti
Itališkas bulvių pyragas
Receptas: Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 g
Sviestas: 20.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų)
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Sūris: 100.00 g (ementalio)
Gorgonzolos sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (virto kiaulienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

2. Plačią kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną bei sieneles pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tarkius ir paspaudžiant išlyginkite.

3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

4. Ant iškepusio pagrindo išdėliokite kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.

5. Patiekite pabarstę turimais žalumynais.

Suskleisti
Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
Receptas: Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 188
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 g (dideli)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepti ir skardai patepti)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka.
  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.
  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Suskleisti
Bulvių ir porų apkepas
Receptas: Bulvių ir porų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (su lupenomis virtos)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Porai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Sūris: 150.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.

2.Porus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant bulvių ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.

3.Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir kapotas petražoles. Masę užpilkite ant atvėsusių bulvių su porais, lengvai pamaišykite.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai sukrekės ir šiek tiek apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Receptas: Bulvių ir cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 190
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 300.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Suskleisti
Baklažanų apkepas
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg (sunokusių)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.

5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Suskleisti
Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“
Receptas: Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Konservuoti pomidorai: 250.00 g (smulkintų konservuotų savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 sauja (tarkuoto)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui ir baklažanams)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite itin plonais griežinėliais. Sudėkite į koštuvą, apibarstykite druska, prispauskite iš viršaus ir palikite porai valandų, kad dingtų kartumas.

2. Tada imkitės padažo. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kad gražiai pageltonuotų. Italė Monia, kuri su manimi pasidalino parmidžianos receptu, sakė, kad kepant reikia sulaukti „kada svogūnai pradeda dainuoti“ – tada reikia pilti pomidorus. Įdėkite žiupsnį druskos, cukraus, pipirų ir šviežio baziliko. Virkite ant mažos ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.

3. Baklažanus pakepinkite ant saulėgrąžų aliejaus iš abiejų pusių. Nusausinkite riebalus.

4. Tada kepimo inde apatiniame sluoksnyje sudėkite pusę baklažanų, kad padengtų visą plotą. Užpilkite pusę padažo. Užberkite sluoksnį smulkintos mocarelos, sluoksnį smulkinto parmezano.

5. Tada vėl klokite baklažanus, pilkite pomidorų padažą ir gausiai apibarstykite parmezanu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol susidarys sūrio pluta. Patiekite karštą.

Suskleisti
Makaronų ir daržovių apkepas
Receptas: Makaronų ir daržovių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 49
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spiraliniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes.

2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.

3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobelę, supjaustykite riekelėmis.

4. Brokolinius kopūstus išskirstykite žiedynais ir apvirkite garuose. Tik nepervirkite – žiedeliai turi likti traškūs.

5. Pievagrybius nuplaukite ir padalinkite į keturias dalis.

6. Karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą patepkite sviestu, sudėkite pusiau išvirtus makaronus, daržoves ir grybus, apibarstykite prieskoniais. Supilkite pasūdytą grietinėlę, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais