Ingredientai:
- 300 g kvietinių miltų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 110 g sviesto, šalto;
- 2 kiaušiniai;
- 150 ml grietinėlės (ir dar šaukštas viršui aptepti);
- 1 maža cukinija, stambiai sutarkuota ir nuspausta;
- 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- 2–3 valg. šaukšt. pamezano, sutarkuoto (ir dar keli žiupsneliai viršui pabarstyti);
- 1 valg. šaukšt. čiobrelių lapelių.
Gaminimas:
1. Ant didelės medinės lentos ar erdvaus stalviršio sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Padarykite duobutę, suberkite į ją sviesto kubelius, o tada plačiu peiliu ar kapokle kapokite sviestą su sausaisiais ingredientais, kol gausite gana stambius trupinius. Suberkite juos į dubenį.
2. Kitame nedideliame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su grietinėle. Supilkite šį skystį į sausųjų ingredientų mišinį, išmaišykite.
3. Dar viename dubenyje sumaišykite nusunktus cukinijos tarkius, parmezaną, čiobrelių lapelius ir fetą. Šį mišinį dėkite į bendrąją masę – ji bus ganėtinai netvarkinga ir lipni. Išverskite ją ant miltuoto paviršiaus, švelniai perminkykite ir suformuokite maždaug 20x15 cm gana storą stačiakampį. Perkelkite jį ant lentelės, išklotos kepimo popieriumi, ir dėkite į šaldytuvą, kol įkais orkaitė.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Išimkite tešlos stačiakampį iš šaldytuvo ir supjaustykite į 4 lygius mažesnius stačiakampius, o tada šiuos perpus įstrižai – taip gausite 8 trikampius. Dėkite juos į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami tarpelius, viršų patepkite pasilikta grietinėle ir pabarstykite po žiupsnį parmezano.
6. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol bus auksiškai rusvi. Valgykite dar šiltus arba kambario temperatūros. Skaniausi jie tą pačią dieną, nors galima švelniai pašildyti ir skanauti ir kitądien.