„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nesaldūs britiško stiliaus pyragėliai „scones“ su cukinijomis ir feta

Jei sukate galvą, kaip dar įdomiau virtuvėje panaudojus cukinijas, kviečiame išsikepti puikių pyragėlių. Klasikiniai „scones“ Didžiojoje Britanijoje kepami pusryčiams ar popiečio arbatėlei, tiekiami su sviestu, kreminiu sūriu, džemu. Tačiau egzistuoja ir įvairiausių variacijų, šis receptas – viena iš jų.
Pyragėliai su cukinijomis
Pyragėliai su cukinijomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g miltų;
  • 1–2 valg. šaukšt. cukraus (priklausomai nuo to, ar norite minimalaus, ar kiek ryškesnio saldumo);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 110 g sviesto, šalto, supjaustyto nedideliais kubeliais;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 ml pasukų;
  • 80 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • 100 g parmezano sūrio, tarkuoto;
  • 1 nedidelė cukinija, stambiai sutarkuota;
  • 2 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
  • saujelė svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (ir dar žiupsnelis viršui).

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

2. Suberkite į sausąjį mišinį sviesto kubelius ir trindami pirštais suformuokite riebius trupinius. Nieko tokio, jei liks stambesnių sviesto gabaliukų.

3. Atskirame dubenėlyje lengvai paplakdami sumaišykite kiaušinius su pasukomis (porą šaukštų šio mišinio pasilikite), o tada supilkite į miltų ir sviesto trupinius. Pamaišykite tik, kol neliks sausų ingredientų.

4. Sutarkuotas cukinijas labai gerai nuspauskite, kad tarkiai būtų kuo sausesni. Tada sumaišykite cukinijų tarkius su feta, parmezanu, čiobreliais ir svogūnų laiškais. Gautąją masę sudėkite į prieš tai pasigamintą tešlą, ranka ar mentele permaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Tešla bus gana šlapia.

5. Pabarstykite miltais lygų paviršių, išverskite ant jo tešlą ir išplokite maždaug iki 2 cm storio lakšto. Palyginkite kraštines, kad gautumėte stačiakampį, o tada supjaustykite kvadratais, o šiuos dar įstrižai pusiau, kad turėtumėte tešlos trikampius.

6. Gautus trikampius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite pasiliktu kiaušinių ir pasukų mišiniu, pabarstykite dar trupučiu druskos. Dėkite skardą su paruoštais pyragėliais į šaldytuvą maždaug 30 min.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Dėkite į ją skardą su pyragėliais tiesiai iš šaldytuvo ir kepkite apie 20 min., kol taps auksiškai rusvi. Leiskite kiek atvėsti, tada pjaukite horizontaliai pusiau, tepkitės sviesto ar kreminio sūrio ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs