„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nesaldus estiškas pyragas su daugybe daržovių. Valgysit pasigardžiuodami

Kai šaldytuve daug įvairių daržovių galiukų, toks nesaldus pyragas – tikras džiaugsmas ir išsigelbėjimas. Jam tiks viskas, kas nėra itin sultinga – kopūstai, morkos, baklažanai, cukinijos, salierai... Pamatysite, kaip tešlos apvalkale susimaišys skoniai ir aromatai, o jūs kepinį galėsit valgyti ir dar šiltą, ir jau atvėsusį.
Pyragas su daržovėmis
Pyragas su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g sviesto arba margarino, šalto;
  • 2 st. miltų;
  • 1 st. kefyro;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 kiaušinis (pyrago viršui aptepti).

įdaras:

  • 1 nedidelis saliero gumbas arba didesnis gabaliukas;
  • 1 maža cukinija;
  • 1 mažas baklažanas;
  • 1 mažas arba 0,5 didesnio poro;
  • 200 g kopūsto;
  • 1 morka;
  • 1 žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Ant lygaus paviršiaus suberkite miltus, padarykite juose duobutę ir į ją per burokinę tarką sutarkuokite sviestą (ar margariną), suberkite druską, su kefyru sumaišytą sodą. Kapokite viską plačiu peiliu, kol ingredientai susijungs, tada greitai viską suminkykite į vientisą tešlą.

2. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir pernakt).

3. Paruoškite įdarą. Per burokinę tarką sutarkuokite morką ir salierą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite smulkiais šiaudeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis (galite dėti ir kitų patinkančių daržovių, tik svarbu, kad jos nebūtų itin sultingos, sausesnės tinka labiau). Visas daržoves pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės, pakvips, kepindami gardinkite pipirais, druska, jei norite, ir patinkančiomis žolelėmis (tinka raudonėliai, čiobreliai, petražolės).

4. Apvalų ar keturkampį kepimo indą patepkite riebalais. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalykite į dvi dalis: 2/3 (apačiai) ir 1/3 (viršui). Didesniąją dalį iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei šonus. Krėskite ant viršaus įdarą, išlyginkite.

5. Iškočiokite ir likusią tešlą, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų. Patepkite paplaktu kiaušiniu.

6. Dėkite pyragą į iki 180°C laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–45 min., – kol viršus paruduos, o daržovės bus akivaizdžiai iškepusios.

7. Leiskite kiek pravėsti ir valgykite. Pyragas skanus ir atvėsęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs