Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesaldus pyragas su sūriu ir daržovėmis

Šį pyragą skanu valgyti kaip pagrindinį šiltą patiekalą arba kaip šaltą užkandį.
Pyragas su daržovėmis ir sūriu
Pyragas su daržovėmis ir sūriu / 123RF.com nuotr.

Pyrago tešlai reikės:

  • 180 g kvietinių miltų,
  • 90 g minkšto sviesto,
  • 2 kiaušinio trynių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 valg. š. ledinio vandens.

Įdarui:

  • 5 pomidorų,
  • saujos špinatų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 100 ml pieno,
  • 100 g 22 proc. riebumo varškės sūrio.

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite tešlą – išsukite minkštą sviestą iki purios masės, įmaišykite kiaušinių trynius, druską, įpilkite du šaukštus ledinio vandens, supilkite miltus. Suspauskite tešlą ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Prieš kepimą likus pusvalandžiui, tešlą palaikykite kambario temperatūroje, iškočiokite ir įklokite į atsegamą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, sutrupinkite varškės sūrį, sudėkite špinatus, pjaustytus pomidorus. Įdarą pilkite ant tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Valgykite šiltą, nors skanus ir atvėsęs.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos