Pyrago tešlai reikės:
- 180 g kvietinių miltų,
- 90 g minkšto sviesto,
- 2 kiaušinio trynių,
- žiupsnelio druskos,
- 2 valg. š. ledinio vandens.
Įdarui:
- 5 pomidorų,
- saujos špinatų,
- 1 kiaušinio,
- 2 kiaušinio trynių;
- 100 ml pieno,
- 100 g 22 proc. riebumo varškės sūrio.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą – išsukite minkštą sviestą iki purios masės, įmaišykite kiaušinių trynius, druską, įpilkite du šaukštus ledinio vandens, supilkite miltus. Suspauskite tešlą ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Prieš kepimą likus pusvalandžiui, tešlą palaikykite kambario temperatūroje, iškočiokite ir įklokite į atsegamą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, sutrupinkite varškės sūrį, sudėkite špinatus, pjaustytus pomidorus. Įdarą pilkite ant tešlos, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Valgykite šiltą, nors skanus ir atvėsęs.
Skanaus!