Ingredientai:
- 3 st. liesos grietinėlės (10 proc. riebumo);
- 200 g juodojo šokolado;
- 4 valg. šaukšt. krakmolo;
- 4 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 2 st. šviežių aviečių.
Gaminimas:
1. Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Arba galite labai kruopščiai perrinkti, jei esate tikri, jog uogos švarios.
2. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų.
3. Pieną supilkite į prikaistuvį. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
4. Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
5. Maišydami kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
6. Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve.
7. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.