Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net ir žiemą negalintiems be šviežių uogų – salotų ir keksiukų receptai

Vieni žmonės griežtai paiso sezoniškumo ir šiuo metu verčiau valgo uogienes ar šaldytas uogas, kiti negali atsispirti avietėms, šilauogėms, braškėms, atkeliaujančioms į parduotuves iš tolimų kraštų. Jei jūs priklausote pastariesiems, siūlome prisiminti porą receptų su uogomis, kurios net ir baltą žiemą pas mus jau nėra joks deficitas.
Avižinių dribsnių keksiukai su uogomis
Avižinių dribsnių keksiukai su uogomis / 123RF.com nuotr.

Kaip teigia pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, populiariausias pasirinkimas yra šilauogės. Į mėgstamų uogų trejetuką pagal pardavimus patenka braškės ir avietės. Dar vienas iš pirkėjų pasirinkimų – raudonieji serbentai bei gervuogės.

„Anksčiau žiemą šviežių uogų rasti buvo sudėtinga, žmonės virdavo daugiau uogienių, tačiau šiuolaikinis gyvenimo ritmas ir tendencijos padeda šviežių uogų turėti ištisus metus. Žmonės ne tik renkasi jas kaip sveikesnį užkandį, bet ir naudoja ruošdami įvairiausius pusryčių patiekalus arba desertus“, – sako maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.

Šviežiomis uogomis galima pagardinti natūralų jogurtą, košes ar šiuo metu itin populiarius ir sveikuolių pamėgtus ispaninio šalavijo pudingus. Taip pat uogos naudojamos ruošiant įvairius desertus, keksiukus, tortus ar kitus konditerijos gaminius. Pasak V.Juodkazienės, populiarėja uogomis paskatintos įvairios salotos.

Vida Press nuotr./Uogos
Vida Press nuotr./Uogos

Ji siūlo porą receptų, kuriuose išradingai panaudosite uogas.

Braškių ir sūrio salotos

Ingredientai:

  • 1 sauja graikiškų riešutų;
  • „Iceberg“ salotų;
  • sauja šviežių braškių;
  • raudonojo svogūno;
  • gabalėlis pelėsinio sūrio;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • šlakelis aviečių acto;
  • šlakelis balzaminio acto.

Gaminimas:

1. Peiliu sukapokite graikinius riešutus ir maišydami apskrudinkite sausoje keptuvėje.

2. Nuplaukite, nusausinkite „Iceberg“ salotą ir suplėšykite lapus į didelį dubenį. Tuomet sumaišykite su perpus perpjautomis braškėmis, pusžiedžiais supjaustytu mėlynuoju svogūnu ir pelėsinio sūrio trupiniais.

3. Salotas apliekite alyvuogių aliejaus, aviečių acto ir balzaminio acto mišiniu, papuoškite skrudintais riešutais ir skanaukite.

Vida Press nuotr./Salotos su braškėmis
Vida Press nuotr./Salotos su braškėmis

Rikotos keksiukai su šilauogėmis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 nedidelė stiklinė cukraus;
  • 1 pakuotė rikotos sūrio;
  • 1 stiklinė miltų;
  • žiupsnelis kepimo miltelių;
  • sauja šilauogių.

Gaminimas:

1. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą.

2. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol jis ištirps. Tuomet sudėkite rikotos sūrį ir supilkite sviestą, gerai išmaišykite.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Atsargiai įmaišykite šilauoges.

4. Galiausiai paskirstykite tešlą į keksiukų formeles ir pašaukite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20–30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos