Ingredientai:
vafliams:
- 1 kg bulvių;
- 1 vidutinis svogūnas;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1,5 arbat. šaukš. druskos;
- 80 g miltų;
- 4 kiaušiniai;
- aliejaus, kepimui (labai patogu naudoti purškiamą);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. kreminio sūrio (galima naudoti ožkos pieno, bus pikantiškiau);
- 120–150 ml graikiško jogurto;
- druskos;
- laiškinių česnakų (arba krapų), smulkiai kapotų;
- patiekimui: sūdytos ar rūkytos lašišos (nebūtinai).
Gaminimas
1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.
2. Nulupkite ir labai smulkiai sukapokite ar net sutarkuokite svogūną (nusišluostykite ašaras!).
3. Dėkite svogūnus į dubenį, muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus ir viską švelniai paplakite. Dėkite į šį plakinį nusunktus bulvių tarkius, berkite su miltais sumaišytus kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir papurkškite ar patepkite aliejumi. Dideliu šaukštu dėkite į keptuvę bulvių tarkių masės, stengdamiesi, kad visi kampeliai būtų užpildyti. Uždenkite ir kepkite kelias minutes – kol vafliai bus auksinės spalvos. Pirmasis vaflis bus bandomasis – galbūt reikės sumažinti/padidinti karštį, dėti daugiau/mažiau tarkių, reguliuokite šiuos aspektus pagal jūsų vaflių keptuvės savybes.
4. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje labai gerai išsukite jogurtą ir sūrį, ragaudami pasūdykite, jei norite papipirinkite, pabarstykite kapotais laiškiniai česnakais (tinka ir krapai).
5. Tiekite bulvių vaflius su padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Jei norite sočiau, galite pasiskrudinti šoninės ar valgyti su skystai keptu kiaušiniu – tinka daug kas!