Netikėta ir skanu: rausvi burokėlių blyneliai

Burokėliai mėnesių mėnesius išbūna tvirti, sultingi ir pilni skonio, jais galime mėgautis ir žiemos viduryje, ir net pavasarį. Tačiau šįkart siūlome ne burokėlių klasiką – barščius ar mišrainę, – bet išsikepti smagiai atrodančių blynelių!
Burokėlių blyneliai
Burokėlių blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 130 g miltų;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 500 ml pieno (galite naudoti ir augalinį, pvz., migdolų);
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 virtas burokėlis;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Burokėlį sutarkuokite smulkia tarka.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, paplakite, kad neliktų miltų gumuliukų ir leiskite pastovėti 20-30 min.

3. Gerai įkaitintoje keptuvėje, vos vos ją patepdami aliejumi prieš kiekvieną blyną, iškepkite plonus lietinius.

4. Rausvus blynelius galite patiekti su kreminiu sūriu, su trintu avokadu ir šiek tiek pipirų bei druskos, su lengvomis salotomis – pasitelkite fantaziją!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai