Ingredientai:
- 130 g miltų;
- 1 didelis kiaušinis;
- 500 ml pieno (galite naudoti ir augalinį, pvz., migdolų);
- žiupsnelis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 virtas burokėlis;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Burokėlį sutarkuokite smulkia tarka.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, paplakite, kad neliktų miltų gumuliukų ir leiskite pastovėti 20-30 min.
3. Gerai įkaitintoje keptuvėje, vos vos ją patepdami aliejumi prieš kiekvieną blyną, iškepkite plonus lietinius.
4. Rausvus blynelius galite patiekti su kreminiu sūriu, su trintu avokadu ir šiek tiek pipirų bei druskos, su lengvomis salotomis – pasitelkite fantaziją!