Ingredientai:
- 2 nemaži svogūnai, supjaustyti žiedais;
- 1 stiklinė miltų;
- 1stiklinė pieno;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- aliejaus, tešlai ir kepimui.
Gaminimas:
1. Pripilkite nemažą dubenį šalto vandens ir merkite į jį svogūnų žiedus. Mirkykite apie valandą, tada išgriebkite, kuo labiau nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
2. Į dubenį supilkite pieną, 2 šaukštus aliejaus, muškite kiaušinį, berkite miltus ir druską. Išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos masės be jokių gumuliukų.
3. Nedideliame prikaistuvyje ant vidutinės kaitros įkaitinkite apie stiklinę aliejaus.
4. Svogūnų žiedus pamirkykite pagamintoje tešloje ir po kelis vienu metu dėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite 3–5 min. arba kol taps auksiškai rudi. Jei kepa kiek per lėtai, kaitrą didinkite, jei per greitai, sumažinkite.
5. Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaukite dar šiltų ar jau atvėsusių, bet dar traškių.