Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas, bet labai gardus užkandis: traškūs kepti svogūnų žiedai

Vieni žmonės yra svogūnų mėgėjai, kiti nekentėjai, o daugelis svogūnų pernelyg nesureikšmina – taip, patiekalus jie pagardina, bet gal ir nėra pati svarbiausia daržovė. Vis tik pasiryžusieji svogūnams skirti daugiau dėmesio, dažniausiai nenusivilia – jie atranda ir ilgai verdamą svogūnų sriubą, ir pyragus su svogūnais, ir traškius keptus jų žiedus. Pastarųjų receptu šį kartą ir dalijamės.
Kepti svogūnų žiedai
Kepti svogūnų žiedai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nemaži svogūnai, supjaustyti žiedais;
  • 1 stiklinė miltų;
  • 1stiklinė pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejaus, tešlai ir kepimui.

Gaminimas:

1. Pripilkite nemažą dubenį šalto vandens ir merkite į jį svogūnų žiedus. Mirkykite apie valandą, tada išgriebkite, kuo labiau nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

2. Į dubenį supilkite pieną, 2 šaukštus aliejaus, muškite kiaušinį, berkite miltus ir druską. Išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos masės be jokių gumuliukų.

Vida Press nuotr./Tešla svogūnų žiedams apvolioti
Vida Press nuotr./Tešla svogūnų žiedams apvolioti

3. Nedideliame prikaistuvyje ant vidutinės kaitros įkaitinkite apie stiklinę aliejaus.

4. Svogūnų žiedus pamirkykite pagamintoje tešloje ir po kelis vienu metu dėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite 3–5 min. arba kol taps auksiškai rudi. Jei kepa kiek per lėtai, kaitrą didinkite, jei per greitai, sumažinkite.

Vida Press nuotr./Kepami svogūnų žiedai
Vida Press nuotr./Kepami svogūnų žiedai

5. Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaukite dar šiltų ar jau atvėsusių, bet dar traškių.

Vida Press nuotr./Kepti svogūnų žiedai
Vida Press nuotr./Kepti svogūnų žiedai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?