„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Netikėtas, bet puikus derinys: burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!
Burokėlių salotos
Burokėlių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 vidutinio dydžio virti ar kepti burokėliai, supjaustyti stambiais kubeliais;
  • 1 agurkas, be sėklų, perpjautas pusiau išilgai ir supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 100–120 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • sauja šviežių krapų, sukapotų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis ir druską, pamaišykite, kol druska ištirps. Supilkite aliejų ir paplakite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Suberkite burokėlių kubelius į didelį dubenį, supilkite ant jų pusę padažo, išmaišykite ir leiskite 15 min. pastovėti (tuo metu kaip tik galite pjaustyti ir kapoti likusius ingredientus).

3. Prieš pat patiekiant salotas ant stalo, ant burokėlių sudėkite agurkus, fetą, suberkite krapus ir supilkite likusį padažą.

Vida Press nuotr./Burokėliai ir agurkai
Vida Press nuotr./Burokėliai ir agurkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“