Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas, bet puikus derinys: burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!
Burokėlių salotos
Burokėlių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 vidutinio dydžio virti ar kepti burokėliai, supjaustyti stambiais kubeliais;
  • 1 agurkas, be sėklų, perpjautas pusiau išilgai ir supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 100–120 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • sauja šviežių krapų, sukapotų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis ir druską, pamaišykite, kol druska ištirps. Supilkite aliejų ir paplakite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Suberkite burokėlių kubelius į didelį dubenį, supilkite ant jų pusę padažo, išmaišykite ir leiskite 15 min. pastovėti (tuo metu kaip tik galite pjaustyti ir kapoti likusius ingredientus).

3. Prieš pat patiekiant salotas ant stalo, ant burokėlių sudėkite agurkus, fetą, suberkite krapus ir supilkite likusį padažą.

Vida Press nuotr./Burokėliai ir agurkai
Vida Press nuotr./Burokėliai ir agurkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas