Ingredientai:
- 200 g varškės (ar riebesnio varškės sūrio);
- 0,5 nedidelio brokolio, suskirstyto žiedynais;
- 3–4 valg. šaukšt. miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
- 0,3 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus, kepimui;
- grietinės ar tiršto natūralaus jogurto, patiekimui.
Gaminimas:
1. Brokolių žiedynus nuplaukite, suberkite į sietą, perliekite verdančiu, o tada lediniu vandeniu. Kiek pavyksta, apsausinkite, o tada dar pasmulkinkite, kad būtų stambūs trupiniai ir nedideli gabaliukai.
2. Varškę išsukite su kiaušiniais, druska ir juodaisiais pipirais. Suberkite smulkintus brokolius, miltus, kepimo miltelius, krapus. Viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Turite gauti gana tirštą, bet dar toli gražu neminkomą masę.
3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės katros įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Kabinkite šaukštu pasigamintą masę ir formuokite keptuvėje blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol bus gražiai rusvi ir pasipūtę. Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Patiekite dar karštus su grietine ar natūraliu jogurtu, galite dar pabarstyti šviežiais krapais.