Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas pagrindinis patiekalas – mėsa įdaryti kepti obuoliai. Skonis pakerės!

Obuolių ir paukštienos derinys vargiai jau ką nors nustebins – daugelis esam valgę vištienos, iškeptos apdėliojus obuoliais. Tačiau obuolių, įdarytų mėsa, idėja, ne visiems šauna į galvą. Išbandykite būtent tokį receptą ir būsit sužavėti!
Kepti obuoliai su mėsos įdaru
Kepti obuoliai su mėsos įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 8 panašaus dydžio obuoliai;
  • 500 g maltos vištienos ar kalakutienos;
  • 5 valg. šaukšt. virtų birių ryžių;
  • 2 valg. šaukšt. razinų, porą valandų pamirkytų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 50 ml grietinėlės;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskonių, skirtų paukštienai;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Maltą paukštieną pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus,smulkintais svogūnais, česnakais, paskaninkite prieskoniais, pipirais, pasūdykite. Kepindami vis pakapokite mentele, kad malta mėsa nesušoktų į gabalą, o būtų biri.

2. Į pravėsusį mėsos mišinį sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite. Į obuolius pridėkite paruošto įdaro, tuomet sustatykite į aliejumi pateptą nedidelę skardą ir kepkite iki 170° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?