Kartu su virtuvės šefu Justinu Kapkovičiumi jie vedė „Tvaraus maisto akademijos“ pamoką „Erasmus+“ programos mokiniams iš įvairių šalių.
Išbandykite Ievos receptą ir jūs!
Ingredientai:
- 2 obuoliai;
- 80 g panaudotų kavos tirščių;
- 250 g juodojo šokolado (su 70–72 proc. kakavos);
- 400 g tamsaus muskovado cukraus;
- 120 g ruginių miltų;
- 150 ml itin tyro alyvuogių aliejaus;
- 50 g kakavos;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi arba ištepame aliejumi.
2. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, suberiame į puodą kartu su kavos tirščiais, 1–2 šaukštais vandens bei žiupsneliu druskos. Uždengiame dangčiu ir kaitiname ant vidutinės kaitros, vis pamaišant apie 10 minučių, arba kol suminkštės obuoliai. Tuomet sutriname juos iki tyrės įmerkiamu blenderiu, sudedame šokolado gabalėlius, šiek tiek palaukiame, kol šokoladas ištirps ir išmaišome.
3. Į puodą suberiame cukrų, miltus, kakavą, supilame aliejų ir gerai išmaišome.
4. Galiausiai gautą masę supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame apie 30 minučių – pyrago centras vis dar bus drėgnas.
5. Paliekame visiškai atvėsti ir tik tuomet pjaustome.