„Norint grilyje skaniai išsikepti vaisius, reikia paruošti glazūrą iš alyvuogių aliejaus, klevų ar kitokio sirupo, galima dar dėti cukraus ir rozmarino. Visada rekomenduoju kepti kuo stambesniais gabalais, netgi ir su sėklomis, kad neperkeptų ir nepavirstų į košę“, – patarė T.Rimydis.
Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu
Ingredientai:
- 300 g arbūzo;
- 50 g klevų sirupo;
- 50 g alyvuogių aliejaus;
- 30 g juodojo šokolado;
- 30 g migdolų (arba kitų riešutų);
- 50 g braškių;
- baziliko lapelių.
Gaminimas:
1. Arbūzą supjaustykite 5–6 cm pločio griežinėliais.
2. Paruoškite glajų – alyvuogių aliejų sumaišykite su klevų sirupu ir šiuo glajumi aptepkite arbūzą.
3. Arbūzą dėkite į kepsninę, apibarstykite smulkintais riešutais. Kepkite 200–220 °C temperatūroje apie 10 minučių.
4. Iškeptą arbūzą dėkite į lėkštę, greta patiekite pjaustytas braškes, viską apšlakstykite tirpintu šokoladu, papuoškite baziliko lapeliais.