Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas skanėstas savaitgaliui: keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu

Arbūzų sezono daugelis laukiame su nekantrumu, juk tai vienas saldžiausių, sultingiausių ir gaiviausių vasaros skanėstų. Jau įpratome iš arbūzų ruošti ir lengvas salotas, ir nekaloringus ledus, o ką manote apie jo kepimą grilyje? Būtent tokį receptą artėjančios Tėvo dienos proga siūlo išbandyti vienas iš TV laidos „La Maistas“ vedėjų, virtuvės šefas Tomas Rimvydis.
Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu
Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu / TV3 nuotr.

„Norint grilyje skaniai išsikepti vaisius, reikia paruošti glazūrą iš alyvuogių aliejaus, klevų ar kitokio sirupo, galima dar dėti cukraus ir rozmarino. Visada rekomenduoju kepti kuo stambesniais gabalais, netgi ir su sėklomis, kad neperkeptų ir nepavirstų į košę“, – patarė T.Rimydis.

Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu

Ingredientai:

  • 300 g arbūzo;
  • 50 g klevų sirupo;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • 30 g juodojo šokolado;
  • 30 g migdolų (arba kitų riešutų);
  • 50 g braškių;
  • baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Arbūzą supjaustykite 5–6 cm pločio griežinėliais.

2. Paruoškite glajų – alyvuogių aliejų sumaišykite su klevų sirupu ir šiuo glajumi aptepkite arbūzą.

3. Arbūzą dėkite į kepsninę, apibarstykite smulkintais riešutais. Kepkite 200–220 °C temperatūroje apie 10 minučių.

4. Iškeptą arbūzą dėkite į lėkštę, greta patiekite pjaustytas braškes, viską apšlakstykite tirpintu šokoladu, papuoškite baziliko lapeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais