Netikėtos vaikų „atostogos“: 7 idėjos ir receptai, ką gaminti kartu su jais

Pasaulį apėmęs koronavirusas itin stirpiai keičia visų mūsų gyvenimo ritmą, kasdienius įpročius, daugybė šeimų, ypač turinčių vaikų, bent porą savaičių liks namie. Kad mažieji neliptų sienomis, įtraukite juos ir į kasdienius darbus, pavyzdžiui, pakvieskite kartu gaminti kokį patiekalą. Išnaudokime šį keistą ir baugų etapą tokiems dalykams, kuriems galbūt vis nerasdavote laiko!
Virtuvėje
Virtuvėje / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Kepiniai

Kartu kepkite lietinius blynus su įdaru. Suagusieji tegul juos iškepa bei paruošia įdarą/įdarus, o vaikai susuka ar sulanksto blynelius.

Lietiniai su obuoliais
Receptas: Lietiniai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldūs)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys , šlakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š.)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Lietiniai su vištiena
Receptas: Lietiniai su sūriu ir vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g ((virtos arba keptos))
Sūris: 100.00 g ((fermentinis))
Kietasis sūris: 50.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išsikepame lietinius.
  2. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame).
  3. Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
  4. Valgome šiltus.
Suskleisti
Lietiniai su varške ir uogomis
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Suskleisti
Lietiniai su šokoladu
Receptas: Lietiniai blynai su šokoladu ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Pienas: 240.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekimui)
Nutella kremas: 2.00 valg. š. (arba panašaus; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į nemažą dubenį suberkite miltus, druską bei cukrų, muškite kiaušinius ir šaukštu maišykite, kol gausite labai tirštą, bet glotnią košelę be jokių gumuliukų (jei itin tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, bet pradžioje nedaug).

2. Kai kiaušinių-miltų masė taps glotni, po truputį supilkite vandenį ir pieną bei plakite šakute, kol gausite skystą, vientisą lietinių tešlą. Supilkite aliejų ir leiskite pastovėti 20–30 min.

3. Įkaitinkite keptuvę blynams kepti, įlašinkite po lašą kitą aliejaus prieš pildami po samtelį tešlos ir iškepkite plonus blynelius.

4. Kiekvieną blynelį patepkite šokoladiniu kremu, uždėkite keletą plonų banano griežinėlių ir susukite. Skanaus!

Suskleisti

Atidarykite virtinukų ar koldūnų gaminimo fabriką. Ir vėlgi – suaugusieji tegul minko tešlą, pasirūpina įdaru, o vaikams patikėkite išspaudyti skrituliukus, pamokę leiskite jiems virtinukus užspausti (ir nieko tokio, jei kuris nors vėliau paleis įdarą virdamas, visiems pasitaiko).

Koldūnai su jautienos įdaru
Receptas: Koldūnai su jautienos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - trynių ir 1 - baltymas plaktas)
Vanduo: 85.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai ir žiupsnis - įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Jautiena: 500.00 g (maltos - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą.
  2. Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną.
  3. Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų.
  4. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite. Mažo skersmens stikline, taurele ar kita norima formele išspauskite tešlos apskritimus. Koldūnai turėtų būti vieno kąsnio dydžio.
  5. Į apskritimų centrą dėkite po šaukštelį jautienos įdaro. Patepkite tešlos apskritimo kraštus plaktu kiaušinio baltymu, perlenkite perpus ir gerai užspauskite.
  6. Dideliame puode užvirkite druska pagardintą vandenį (trims puodeliams vandens – vienas arbatinis šaukštelis druskos). Sudėkite į jį koldūnus ir virkite, kol koldūnai iškils į vandens paviršių ir vanduo dar kartą užvirs.
  7. Išimkite koldūnus į sietelį, nuvarvinkite, sudėkite į dubenį ir patiekite iš karto, dar karštus.
  8. Patiekti galite su gabalėliu sviesto, grietine ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Skanaus!

Recepto šaltinis – „Didžioji virėja“ (1990 m.)  

Suskleisti
Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais
Receptas: Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 vištienos - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kambario temperatūros vandenį, aliejų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Maišydami po truputį berkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir 20–30 minučių palikite kambario temperatūroje.

2. Faršą sumaišykite su grūstu česnaku, plikytais ir smulkintais špinatais, pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų. Ant pusės apskritimų dėkite faršo, o kitais užklokite. Kraštus labai gerai apspauskite, jei norite, suformuokite gėlytes.

3. Koldūnus virkite sūdytame vandenyje 10–12 minučių. Tiekite su sviestu ar grietine.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Virtinukai su pievagrybiais
Receptas: Virtinukai su pievagrybiais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 30.00 g (sauja tarkuotas)
Miltai: 120.00 g (Speltos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti pagal skonį)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir suminkykite vientisą masę.

2. Nuvalytus pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose su smulkintais svogūnais.

3. Iš bulvių masės aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštą kepintų pievagrybių, tada suvoliokite rutulius.

4. Dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite apie 5 minutes.

5. Tiekite aplietus sultiniu, kuriame virė, apibarstytus sezamais, su šviežiais pomidorais. Jei mėgstate aštriai, pagardinkite aitriąja papriką.  

Suskleisti
Gurmanų virtinukai su moliūgais
Receptas: Gurmanų virtinukai su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Moliūgai: 800.00 g (įdarui)
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano, įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai tarkuotų, įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais pjaustytą moliūgą sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir maždaug valandą kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.

2. Į dubenį persijokite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų. Užminkykite tešlą.

3. Apkeptus moliūgus sutrinkite elektriniu grūstuvu. Moliūgų košę sumaišykite su tarkuotu sūriu, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir tarkuotais muskatais. Jei įdaras atrodo per skystas, įmaišykite maltų džiūvėsėlių.

4. Plonai iškočiokite tešlą, miltuota stikline išspauskite skritulėlius. Į vidų dėkite šaukštą įdaro, užspauskite ir užlenkite kraštus.

5. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite virtinukus, virkite maždaug 10 min. Tiekite su lydyto sviesto padažu arba liesa grietine, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.

Suskleisti
Virtinukai su bulvėmis
Receptas: Virtinukai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 114
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai; arba vandens)
Miltai: 500.00 g (Tešlai)
Bulvės: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.

Suskleisti

Kartu kepkite paprastus, skanius keksiukus. Šiuos kepinukus mėgsta daugybė vaikų, įdomu, kad ne tik desertinius, bet ir nesaldžius. Paruošti keksiukų tešlą ilgai netrunka, tad paruoškite ingredientus ir leiskite vaikams juos sumaišyti (tik stebėkite, kad nepermaišytų), o vėliau sukrėsti tešlą į jau paruoštas keksiukų formeles.

Minkšti keksiukai
Receptas: Minkšti keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 43
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 280.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Aliejus: 50.00 ml (vynuogių kauliukų)
Sultys: 80.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite. 
  2. Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę  ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
  3. Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Suskleisti
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 116
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Cinamoniniai keksiukai su obuoliais
Receptas: Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 50.00 g (ir dar 1 šaukštas viršui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (nulupti, be sėklų ir supjaustyti kubeliais, labiau tinka tvirti ir rūgštesni; dar kelias riekeles pasilikite viršui)
Rudasis cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Apelsinų sultys: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustų)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 šaukštelis tešlai ir 0,5 viršui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 0.25 arbat. š.
Miltai: 180.00 g
Pienas: 160.00 ml
Druska: 0.25 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiomis popierinėmis formelėmis.

2. Į nedidelį puodą dėkite šaukštą sviesto, berkite baltąjį cukrų ir obuolių kubelius, pilkite apelsinų sultis. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės, tačiau nesuvirs. Atidėkite.

3. Dideliame dubenyje išsukite likusį išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą.

4. Kitame sausame dubenyje sumaišykite miltus, tešlai skirtus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Po truputį berkite sausuosius ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę, vis įpilkite šiek tiek pieno ir neskubėdami maišykite. Turite supilti visą miltų mišinį ir pieną bei gauti gana tirštą tešlą. Galiausiai suberkite patroškintus obuolius ir dar sykį lengvai išmaišykite, kad obuoliai pasiskirstytų tešloje. Stenkitės nepermaišyti!

 

5. Nedideliame indelyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir cinamoną.

6. Krėskite tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4. Ant kiekvieno būsimo keksiuko viršaus dėkite po porą obuolio riekelių (šį žingsnį galite ir praleisti), o tada gausiai pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.

7. Kepkite apie 20 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepate didelius keksiukus, gali prireikti kelių minučių daugiau.

Suskleisti
Kiaušinienės keksiukai
Receptas: Spalvingi daržovių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonoji)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kietasis sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir susmulkinkite visas daržoves, įspauskite į jas česnaką.

2. Kiaušinius išplakite kartu su prieskoniais. Tuomet smulkintas daržoves sudėkite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.

3. Paruoštą masę supilkite į lengvai aliejumi pateptas keksiukų formeles, užpildydami maždaug 3/4 formelės.

4. Ant kiekvieno keksiuko užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio ir dėkite kepti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5. Daržovių keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti

Kepkite picą su mėgstamiausiais ingredientais. Jūsų valia, patys minkysite tešlą ar naudosite pirktinius lakštus, patikėkite vaikams ant jau paruošto – iškočioto ir padažu ištepto – pado išdėlioti ingredientus.

Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Suskleisti
Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
Receptas: Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Mielės: 20.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 rupios jūros - tešlai)
Sūris: 200.00 g (kietojo brandinto - įdarui)
Parmos kumpis: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų be odelių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų pagal skonį - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto vandens, visą duobutės turinį išmaišykite ir kelias minutes palikite, kad mielės pakiltų.

2. Tada po truputį į duobutę pilkite likusį šiltą vandenį, užberkite jį miltais ir  užmaišykite tešlą. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, užklokite drobiniu rankšluostėliu ir palikite valandą kilti.

3. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite, suformuokite kelis papločius ir dėkite juos į karščiui atsparią kepimo formą. Pomidoriukus iš skardinės sutrinkite šakute, aptepkite jais picos papločius, berkite džiovintų raudonėlių ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Ant iškepto dėkite sūrio gabalėlių, kumpio griežinėlių ir nuplautų bei nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Pica su mocarela
Receptas: Pica su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 2.00 vnt. (2 lakštai)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodosios be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (šviežių lapelių - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

4. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

5. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

 

Suskleisti
Pica su faršu ir traškia šonine
Receptas: Pica su faršu ir traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 32
Receptas
Ingredientai
Mielės: 30.00 g
Vanduo: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2)
Karštai rūkyta šoninė: (įdarui) 100.00 g
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (du rutuliukai su žalumynais - įdarui)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Picos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių).

2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad būtų lengva minkyti. Tešlą uždenkite ir leiskite 20–30 minučių pakilti. Faršą apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais, druska.

3.Tešą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio nedideles picas ar kelias dideles ir įtieskite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite picų prieskoniais, puse fermentinio sūrio. Sudėkite faršą, plonai pjaustytą svogūną, mocarelą, plonai pjaustytą šoninę, pomidorų griežinėlius ir apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

Skanaukite naminių sausainių ar meduolių. Su šiais mažais kepinukais yra šiokių tokių reikalų, ypač jei tešlos užminkėte daug. Tačiau jei turėsite smagių formelių ir į pagalbą atskubės mažos rankytės, darbas eisis greičiau. Sausainiai iškepa greitai, tad galima kartu parymoti prie orkaitės ir stebėti, kaip jie rusvėja.

Sausainiai su džemu
Receptas: Sausainiai su džemo lašeliu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (pusė arbat. š. ekstrakto)
Miltai: 170.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Džemas: 50.00 g (mėgiamas)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite.

2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką, pirštu įspauskite centre duobutę, į kurią įdėkite džemo. Kepkite 8–12 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Taškuoti sausainiukai
Receptas: Taškuoti sausainiukai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kiaušinis ir baltymas)
Cukrus: 80.00 g
Miltai: 260.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Šokoladas: 200.00 g (nedidelių gabaliukų)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Kaip gaminti
  1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, aštriu peiliu iškrapštykite sėklytes.
  2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį į didelį dubenį.
  3. Kitame inde iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite kiaušinio baltymą ir viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į sviesto ir cukraus masę po truputėlį berkite miltus, įmaišykite vanilės sėklytes ir užmaišykite tešlą. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  5. Į kiekvieną sausainėlį įspauskite šokolado gabalėlių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–17 min., kol dailiai pagels.
Suskleisti
Trapūs sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 142
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 350.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Miltai: 1.00 sauja (pagal poreikį (kol tešla taps vientisos tekstūros))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
  2. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
  3. Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.

 

Suskleisti
Kalėdiniai sausainiai
Receptas: Sviestiniai citrininiai sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Sviestas: 220.00 g
Cukrus: 150.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Citrinos žievelė: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt.
Cukraus pudra: 100.00 g (glajui)
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (šviežiai spaustų; glajui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus (porą šaukštų pasilikite), druską, citrinos žievelę ir kepimo miltelius.

2. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų (masė nebūtinai turi tapti puri, nepersistenkite). Supilkite kiaušinių trynius bei vanilės ekstraktą, pamaišykite, kad vienodai pasiskirstytų. Pamažu maišydami supilkite ir sausuosius ingredientus, pamaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, o tada rankomis suformuokite du diskus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C laipsnių temperatūros. Išimkite po vieną tešlos diską iš šaldytuvo, leiskite kiek pastovėti, o tada iškočiokite ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus iki 5–7 mm storio lakšto, jei reikia barstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.

4. Specialiomis formelėmis išpjaukite sausainius ir atsargiai perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Taip suformuokite sausainius iš visos tešlos.

 

5. Kepkite 12–14 min., tačiau stebėkite, kad sausainiai neimtų stipriai rusti. Iškepus leiskite visiškai atvėsti ir tik tada dekoruokite glajumi.

6. Glajų pagaminsite mažame dubenėlyje sumaišę cukraus pudrą su šaukštu citrinos sulčių, o tada vis papildydami sultimis, kol glajus bus tekančios konsistencijos. Apšlakstykite glajumi sausainius, jei norite, kol jis nesustingęs, pabarstykite patinkančiomis valgomomis puošmenomis, o tada leiskite galutinai sustingti.

Suskleisti

Kepkite mėgstamiausius apkepus bei lazanijas. Apkepai, kai ingredientus tereikia sumaišyti, pilti į formą ir iškepti, neatima daug laiko. Kone visą procesą galima patikėti vaikams, jūs tik stebėkite. O štai jei nutarsite kepti, tarkime, lazaniją, galima įtraukti vaikus į sluoksniavimo etapą. Pavyzdžiui, jūs pilate mėsos įdarą, bešamelio padažą, pagalbininkas ar pagalbininkai rūpinasi kokybišku lazanijos lakštų klojimu.

Žuvies apkepas su bulvių koše
Receptas: Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės; bulvių košei)
Sviestas: 5.00 valg. š. (2 šaukštai košei ir 3 įdarui)
Pienas: 0.50 st. (bulvių košei)
Druska: 2.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; košei ir įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto; bulvių košei)
Menkė: 650.00 g (arba kitos baltos žuvies; įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelis; įdarui)
Salierų stiebai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Vynas: 0.50 st. (baltojo; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sutrinkite drauge su sviestu ir karštu pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.

2. Orkaitę įkaitinkite 180 C°.

3. Žuvį supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais. Porą gerai nuplaukite, supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.

4. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite ant jo žuvies gabaliukus iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Išimkite žuvį iš keptuvės.

5. Sudėkite į keptuvę likusį sviestą ir kepkite porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

 

6. Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą arba į 4 mažus indelius. Ant viršaus vienodu sluoksniu dėkite bulvių košę.

7. Kepkite apkepą (ar apkepus) įkaitintoje orkaitėje 20 min., o tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite, kol viršus kiek parusvės.

8. Prieš patiekiant leiskite pastovėti bent 5 minutes.

Pastabos: Tai idealus patiekalas vakarykštėms bulvėms sunaudoti. Tiks net ir nuo vakar likusi žuvis, o į padažą galite sudėti tokias daržoves, kokias tik turite šaldytuve ar šaldiklyje.

Prieš kepant apkepą viršų galite apiberti tarkuotu sūriu – jei labai norisi, ar tiesiog duonos džiūvėsėliais. Taip gausite traškią plutelę.

Suskleisti
Grikiai
Receptas: Dzūkiškas grikių apkepas su kefyru ir lašinukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st.
Kefyras: 2.00 st. (ar rūgpienio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Lašinukai: 100.00 g (rūkytų; arba šoninės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė (nebūtinai))
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba taukų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Grikius biriai išvirkite – kruopos gali būti dar vos kietokos, tad užteks virti 6-7 min. Nukoškite, perpilkite į didelį dubenį ir palikite kiek pravėsti.

2. Kiaušinius paplakite, svogūną bei morką (jei ją naudojate) nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir šoninę ar lašinukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite taukus ar aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir lašinukus/šoninę, pakepinkite, kol svogūnas taps perregimas, o lašinukai/šoninė kiek paskrus.

4. Suberkite į grikius keptuvės turinį, supilkite kiaušinius, kefyrą ar rūgpienį, pasūdykite.

5. Verskite gautą masę į riebalais pateptą kepimo indą (ar puodą, kurį galima dėti į orkaitę).

6. Dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Valgykite su grietine, kefyru ar kitais mėgstamais priedais.

Suskleisti
Makaronų apkepas
Receptas: Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (ilgų plokščių, geriausia – tagliatelle, bet galite naudoti ir kitus patinkančius)
Grietinėlė: 400.00 ml (riebios; 300 ml apkepui ir 100 ml padažui)
Parmezano sūris: 150.00 g
Sūris: 150.00 g (puskiečio fermentinio, pvz., ementalio)
Pomidorų pasta: 300.00 g (padažui)
Cukrus: 0.50 arbat. š. (padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus, kad jie dar būtų kiek kietoki (al dente) ir palikite kelioms minutėms, kad kiek pravėstų.

2. Stambiai sutarkuokite abiejų rūšių sūrį.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį bei apkepui skirtą grietinėlę ir verskite į sviestu pateptą kepimo indą, išlyginkite viršų.

4. Kepkite 180 C temperatūroje 20-30 min – kol viršus gražiai apskrus.

5. Padažui pomidorų pastą pakaitinkite su prieskoniais (ragaukite, ar netrūksta saldumo, cukraus gali reikėti ir daugiau) ir užbalinkite grietinėle.

6. Pjaustykite apkepą gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite.

Suskleisti
Klasikinė mėsos lazanija
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 103
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Suskleisti

Sumaišykite mėgstamiausių vaisių salotas. Įvairių ingredientų gausias daržovių salotas mėgsta ne visi maži vaikai, jie mieliau graužia paprastą morką ar agurką! Tačiau spalvingos vaisių/uogų salotos – kitas reikalas. Jūs supjaustykite turimus šviežius vaisius kubeliais, griežinėliais, o vaikams patikėkite viską sumesti į bendrą dubenį ir išmaišyti. Darbo nedaug!

Vaisių salotos
Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 60
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Suskleisti
Vaisių ir sūrio vėrinukai
Receptas: Vaisių ir sūrio vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 200.00 g
Ananasai: 200.00 g
Braškės: 200.00 g
Vynuogės: 200.00 g
Sūris: 200.00 g (Baltasis pelėsinis)
Kaip gaminti

1. Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.

2. Verkite ant ilgų iešmelių norima tvarka ir patiekite su mėgstamu jogurtu.

3. Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, uogomis ir sūriais.

Suskleisti
Vaisių salotos melione
Receptas: Vaisių salotos melione
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Melionas: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kiviai: 1.00 vnt.
Kriaušės: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Riešutai: 50.00 g (sauja)
Kaip gaminti

Melioną išskobkite - bus dubenėlis. Jo minkštimą bei kitus vaisius susmulkinkite, sutraiškykite riešutus, supilkite citrinos sultis, įberkite smulkinto imbiero bei sumaišykite su medumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Vaisių vėrinukai
Receptas: Vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (raudonas, geltonas ir žalias)
Kiviai: 1.00 vnt.
Slyvos: 2.00 vnt. (geltonosios)
Karambola: 1.00 vnt.
Arbūzas: 100.00 g (1 riekė)
Kaip gaminti

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius. Griežinėlių kraštuose išpjaukite trikampius, kad išeitų gėlių žiedai.

2. Greipfrutą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, pašalinkite baltąjį sluoksnį. Griežinėlių kraštuose išpjaukite trikampius.

3. Kivį nulupkite, supjaustykite griežinėliais, kraštus apipjaukite taip, kad išeitų kvadratėliai.

4. Slyvas ir karambolą supjaustykite griežinėliais. Nuo arbūzo nupjaukite žievę, minkštimą supjaustykite kvadratėliais. Ant medinių iešmelių pakaitomis suverkite paruoštus vaisių gabalėlius.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų