Netikėtumas, kuris pavergs smaližius: vaflinėje keptos čiūros

Kone visi, kas vieši Ispanijoje, būtinai skanauja tradicinių lazdelės formos spurgų, žinomų kaip čiūros (churros). Ne taip jau sudėtinga išsivirti jų ir namuose, receptų netrūksta, dažniausiai atbaido du dalykai – reikia šiek tiek įgūdžių ruošiant plikytą tešlą, o verdant čiūras virtuvėje norom nenorim pakvimpa aliejumi (nebent turite galingą, it profesionalioje virtuvėje ventiliaciją).
Vafliai
Vafliai / Vida Press nuotr.

Šįsyk siūlome kiek kitokį čiūrų receptą – kepkite jas vaflinėje! Taip, forma bus kitokia, tačiau nė kuo neprastesnė, o taip kepdami išvengsite vargo su virimu aliejuje. Plikyta tešla taip pat joks iššūkis, ypač jei įsiklausysite į trejetą patarimų:

  • Ruošiant plikytą tešlą miltai pirmiausiai pakaitinami su skysčiu ir išlydytu sviestu, o tada į kiek pravėsusią masę po vieną mušami kiaušiniai ir nepaliaujama tešlos intensyviai maišyti. Labai svarbu nemušti kiaušinių į visiškai karštą miltų masę bei mušti juos po vieną, kaskart labai gerai išmaišant. Rezultatas, kurio pageidaujame – labai tiršta, šilkinė ir vientisa tešla.
  • Čiūroms kepti labiausiai tiks vadinamoji belgiškų vaflių keptuvė. Labai svarbu tešlos nepridėti per daug, nes kepant ji ims veržtis per kraštus.
  • Iškepusias čiūras verta patepti trupučiu lydyto sviesto, o tada apvolioti smulkaus cukraus ir cinamono mišinyje bei tiekti su šokolado padažu. Be šių priedų čiūros bus ne visai čiūros...

Ingredientai:

čiūroms:

  • 240 ml vandens;
  • 120 g sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 125 g miltų;
  • 4 kiaušiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis