Šįsyk siūlome kiek kitokį čiūrų receptą – kepkite jas vaflinėje! Taip, forma bus kitokia, tačiau nė kuo neprastesnė, o taip kepdami išvengsite vargo su virimu aliejuje. Plikyta tešla taip pat joks iššūkis, ypač jei įsiklausysite į trejetą patarimų:
- Ruošiant plikytą tešlą miltai pirmiausiai pakaitinami su skysčiu ir išlydytu sviestu, o tada į kiek pravėsusią masę po vieną mušami kiaušiniai ir nepaliaujama tešlos intensyviai maišyti. Labai svarbu nemušti kiaušinių į visiškai karštą miltų masę bei mušti juos po vieną, kaskart labai gerai išmaišant. Rezultatas, kurio pageidaujame – labai tiršta, šilkinė ir vientisa tešla.
- Čiūroms kepti labiausiai tiks vadinamoji belgiškų vaflių keptuvė. Labai svarbu tešlos nepridėti per daug, nes kepant ji ims veržtis per kraštus.
- Iškepusias čiūras verta patepti trupučiu lydyto sviesto, o tada apvolioti smulkaus cukraus ir cinamono mišinyje bei tiekti su šokolado padažu. Be šių priedų čiūros bus ne visai čiūros...
Ingredientai:
čiūroms:
- 240 ml vandens;
- 120 g sviesto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 125 g miltų;
- 4 kiaušiniai.