Ingredientai:
- 1 kg maltos vištienos;
- 200 g vištų šlaunelių mėsos be odos, supjaustytos smulkiais kubeliais;
- 2 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 200 ml grietinėlės;
- 2 svogūnai;
- 2 skiltelės česnako;
- 150 g džiovintų pomidorų aliejuje;
- kelios šakelės šviežių petražolių;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Maltą vištieną ir smulkiais kubeliais supjaustytą mėsą dubenyje sumaišykite su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais dziūvėsėliais, sutrintu česnaku, sutarkuotais svogūnais, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
2. Džiovintus pomidorus nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite juos į mėsos masę, o tada darsyk viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti. Tuomet kelis kartus padarykite tokį triuką: kelis kartus trinktelėkite dubenį su mišiniu į stalviršį, kad išeitų kuo daugiau masėje atsiradusio oro.
3. Nedidelę kepimo formą aukštais kraštais ištepkite riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Mėsos masę krėskite į paruoštą kepimo formą, gerai išlyginkite paviršių. Uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, priklausomai nuo zuikio storio. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, nudenkite foliją, kad kiek skrustelėtų viršus.
5. Iškeptą zuikį galite patiekti karštą su garnyru, tarkime, bulvių koše, žirneliais, salotomis. O galima jo skanauti ir šalto, supjaustyto riekelėmis, jos labai pravers net ruošiant sočius sumuštinius.