Ingredientai (3 asm.):
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 2 vidutinio dydžio morkos;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g fetos sūrio;
- 2 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų krapų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- grietinės ar graikiško jogurto (patiekimui);
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Nuskuskite morkas ir bulves. Sutarkuokite burokine tarka.
2. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės ugnies įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir suverskite daržovių tarkius. Kepkite 6–8 minutes atidžiai pamaišydami, kol tarkiai kiek sukris ir suminkštės, stebėkite, kad nepradėtų skrusti ir degti. Perdėkite tarkius į didelį dubenį ir leiskite kiek pravėsti. Keptuvę gerai išvalykite.
3. Į kiek pravėsusius tarkius stambiai sutrupinkite fetos sūrį, suberkite krapus, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, įberkite pipirų ir viską atsargiai išmaišykite (stenkitės pernelyg nesumaigyti fetos gabaliukų).
4. Vėl įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, šaukštu formuokite blynelius. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol bus gražiai paskrudę, apversdami būkite atsargūs, kad blyneliai nesuplyštų (apskrudę iš abiejų pusių jie bus tvirtesni).
5. Iškepusius blynelius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
6. Tiekite su grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.