Žiūrėkite

Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“

Netradiciniai bulvių ir morkų blyneliai su fetos sūriu

Žmonių, niekada neragavusių bulvinių blynų, Lietuvoje, ko gero, sunkiai rasime, tačiau ne visi ryžtasi išbandyti įdomesnius receptus. Blyneliai, kurių šįkart kviečiame išsikepti, savo ingredientais nenustebins, stebinti gali tik jų paruošimo būdas, mat pirmiausia reikia apkepti tarkius, o tada juos maišyti su kitais priedais. Tačiau rezultatas puikus, išbandykite!
Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai
Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (3 asm.):

  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g fetos sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų krapų;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • grietinės ar graikiško jogurto (patiekimui);
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Nuskuskite morkas ir bulves. Sutarkuokite burokine tarka.

2. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės ugnies įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir suverskite daržovių tarkius. Kepkite 6–8 minutes atidžiai pamaišydami, kol tarkiai kiek sukris ir suminkštės, stebėkite, kad nepradėtų skrusti ir degti. Perdėkite tarkius į didelį dubenį ir leiskite kiek pravėsti. Keptuvę gerai išvalykite.

3. Į kiek pravėsusius tarkius stambiai sutrupinkite fetos sūrį, suberkite krapus, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, įberkite pipirų ir viską atsargiai išmaišykite (stenkitės pernelyg nesumaigyti fetos gabaliukų).

4. Vėl įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, šaukštu formuokite blynelius. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol bus gražiai paskrudę, apversdami būkite atsargūs, kad blyneliai nesuplyštų (apskrudę iš abiejų pusių jie bus tvirtesni).

5. Iškepusius blynelius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

6. Tiekite su grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Vida Press nuotr./Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai
Vida Press nuotr./Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos