„Tai kartu ir kelionė skoniais, nes mes keliaujame į mano mylimą Aziją, kurios aš iki ašarų ilgiuosi“, – sako N.Degutienė. Virtualios pamokos metu ji moko, kaip išsivirti ramenų sriubos bei kaip garuose išsikepti „bao bun“s – it pūkas lengvų bandelių, pasiruošusių priimti mėsos likučių įdarą.
Visas meniu atrodo štai taip:
- Ramenų sriuba iš likusio po Kalėdų kepto kalakuto (vištos, žąsies, anties);
- Bao bandelės su smulkintais mėsos likučiais ir daržovėmis;
- Korėjietiškos morkų salotos (iš morkų, kurių nesunaudojote silkės mišrainei).
Šią virtualią skonių kelionę Nida Degutienė rengia kartu su „Lietuvos vartotojų institutu“, puoselėjančio tausaus gaminimo laboratoriją „Linkėjimai, maistas“. Tai tarptautinė iniciatyva, skirta skatinti vartotojus spręsti maisto švaistymo problemą, nes tai – veiksmingas būdas prisidėti prie globalių problemų sprendimo: klimato kaitos padarinių švelninimo, išteklių tausojimo ir biologinės įvairovės išsaugojimo.
Tausaus maisto gaminimo laboratorija organizuojama tarptautinių projektų „Linkėjimai, maistas“ ir „NVO vs maisto atliekos namų ūkiuose: Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimo skatinimas“ kontekste, kuriuos iš dalies remia Europos Sąjunga, Šiaurės ministrų taryba bei projektų partneriai.