Indiški vištienos maltinukai (kofta korma), kurių receptu su jumis šiandien dalinuosi, – tipiškas Kašmyro ir Pundžiabio regiono patiekalas, mažiau aitrus nei pietų Indijos valgiai, pagardintas grietinėle ir migdolų riešutais.
Maltos mėsos kukuliukus indai dažniausiai kepa įkaitusioje krosnyje, tačiau šie – troškinti tirštame padaže, todėl švelnesni, minkštesni ir sultingesni.
Pats padažas labai universalus, jei neturite maltos mėsos (beje, tiks ne tik vištiena, bet ir kiauliena, kalakutiena), arba jei neturite laiko terliotis formuojant mažus kotletukus, tiesiog šiame padaže patroškinkite gabalėliais supjaustytų vištienos blauzdelių arba krūtinėlių mėsą. Vegetariškai versijai vietoj vištienos tiks bulvės, baklažanai ar avinžirniai.
6 porc.
Ingredientai
Padažui:
- 3 šaukštai ghee,
- 1šaukštelis juodųjų garstyčių grūdėlių,
- 1 svogūnas (didleis), smulkiai supjaustytas,
- ½ šaukštelis čili dribsnių (arba pagal skonį),
- 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies,
- 1 šaukštas česnakų (sutarkuotų arba labai susmulkintų),
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių,
- 1 šaukštelis maltų kalendrų,
- 3 šaukštai graikiško jogurto,
- 125 ml 10% riebumo grietinėlės,
- 1 stiklinė vandens,
- 1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį),
- 2 šaukštai maltų migdolų,
- 1 šaukštas migdolų plokštelių (paskrudintų).
Kukuliukams:
- 600g maltos vištienos (geriausia blauzdelių mėsos),
- 1 svogūnas (sutarkuotas smulkia tarka, sultis kuo geriau nuspauskite ir išpilkite)
- 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies,
- 1 šaukštas česnakų (sutarkuotų arba labai susmulkintų),
- 125 g džiūvėsėlių,
- 2 kiaušiniai (lengvai suplakti),
- 1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį),
- 1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų (arba pagal skonį),
- 1 šaukštelis maltų kalendrų,
- ½ šaukštelio maltų kardamonų,
- ¼ šaukštelio sutarkuoto muškato riešuto,
- 1 šaukštas kalendrų lapelių (susmulkintų),
- 1 šaukštas susmulkintų šviežių mėtų.
Procesas
- Pirmiausia pasigaminkite kukuliukus (juos galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, uždengę plėvele) – sumaišykite visus išvardintus ingredientus gana intensyviai. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius (apie 1 šaukšto tūrio) rutuliukus, sudėkite juos į skardelę, išklotą pergamentiniu popieriumi ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
- Didesniame puode (pvz ketaus troškintuve) įkaitinkite ghee, suberkite garstyčių grūdelius ir kepinkite, kol grūdeliai ims spragsėti. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepinkite apie 3-4 minutes arba kol suminkštės.
- Suberkite čili dribsnius ir toliau kepinkite svogūnus maišydami, kol pradės ruduoti. Sudėkite tarkuotus imbierus ir česnakus, pakepinkite dar trumpai, kol pasklis aromatas, tada suberkite ciberžoles ir kalendras, supilkite jogurtą. Vėl maišydami kelias minutes pakepinkite.
- Supilkite grietinėlę, vandenį, įberkite druskos, užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite padažą atidengtame puode 10 minučių. Suberkite migdolų miltus, išmaišykite ir pakaitinkite apie 2-3 minutes, kol padažas sutirštės. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar šlakelį vandens (tačiau nepadauginkite)
- Atsargiai įdėkite į padažą kukuliukus, stenkitės, kad jie visi į jį panirtų. Uždenkite puodo dangtį ir troškinkite apie 15 minučių. Praėjus pusei laiko kukuliukus apverskite, tuos, kurie išorėje, panardinkite į padažą, kad visi tolygiai išsitroškintų. Patiekite pabarstę skrudintais migdolais, su ryžiais (ir/ar indiška duona) ir mėgstamais čatniais.
Skanaus!