Tokius desertus be jokio sąžinės graužimo gali valgyti net besilaikantys griežčiausių dietų, o vaikams bus didelė šventė, kai pasiūlysite kelių spalvų ir skonių ledinių gardumynų.
Gaminant šiuos ledus jums nereikės jokios specialios technikos, panaudosite tik elektrinę kokteilinę (blenderį). Ledams šaldyti tiks bet kokios formelės, o norėdami porciją išimti iš formelės, akimirkai ją pamerkite į indą su karštu vandeniu. Išėmę ledus iš formelių, juos įvyniokite į maistinę plėvelę (kiekvieną porciją atskirai), ir taip suvyniotus laikykite šaldiklyje. O formeles galite ir vėl naudoti kitiems skoniams!
Tegul jūsų šių metų vasara būna sveikai gardi ir spalvotai gaivinanti!
Mango ir matcha ledai (be laktozės)
Ingredientai (8 porcijoms):
- 400 ml kokosų grietinėlės;
- 270 g mangų (2 stiklinės), patariu naudoti šaldytus;
- 90 g medaus (¼ stiklinės);
- 2 arbat. šaukšt. matcha arbatos.
Gaminimas:
1. Į blenderio indą supilkite kokosų grietinėlę, suberkite šaldytus mangus ir medų. Viską išplakite iki vientisos kremiškos masės.
2. Matcha arbatos miltelius padalinkite į 8 ledų formeles. Iki viršaus pripilkite jas paruoštos masės. Valgomuoju peiliu atsargiai pamaišykite, kad apačioje esantys milteliai gražiai pasiskirstytų po ledų masę.
3. Šaldykite apie 4–5 valandas.
Vaniliniai braškių ir graikiško jogurto ledai
Ingredientai (10 porcijų):
- 560 g graikiško jogurto (2 stiklinės);
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 90 g medaus (¼ stiklinės);
- 225 g braškių (1+⅓ stikl), gali būti šaldytos;
- 90 g medaus (¼ stiklinės) papildomai prie ankstesnio kiekio.
Gaminimas:
1. Į kokteilinę supilkite jogurtą, vanilę ir medų, ir išsukite viską, kol susimaišys. Atidėkite 1+½ stiklinės šios masės į šalį. Į likusį jogurtą sudėkite braškes ir likusį medų, vėl išsukite iki vientisos masės.
2. Į ledų formeles pakaitomis pilkite baltos (jogurto) masės ir rožinės (jogurto su braškėmis) masės, padarydami „marmurinį“ efektą. Jei norite, pabaigoje dar galite valgomuoju peiliu švelniai pamaišyt abi mases, kad būtų dar daugiau margumo.
3. Laikykite šaldiklyje apie 4–5 valandas, kol visiškai sustings.
Mėlynių ir anakardžių ledai
Ingredientai (8 porcijoms):
- 190 g anakardžių riešutų (1 ir ¼ stiklinės);
- 250 ml vandens (1 stiklinė);
- 150 g mėlynių (1 stiklinė), gali būti šaldytos, galite jas pakeisti šilauogėmis;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 90 g medaus (¼ stiklinės).
Gaminimas:
1. Sudėkite anakardžius į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pabrinkti apie 10 min.
2. Nupilkite nuo anakardžių vandenį ir suberkite riešutus į blenderį. Įpilkite vandenį, suberkite mėlynes, įdėkite vanilę ir medų. Suplakite viską iki vientisos kreminės masės.
3. Supilstykite šią masę į 8 ledų formeles (kiekviena 80 ml talpos).
4. Dėkite į šaldiklį ir leiskite sustingti apie 4–5 valandas.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.