2024 01 27

Nidos receptas: baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Parmigiana yra tas patiekalas, kuris visada yra tipiškų Australijos gastro pub’ų meniu. Neseniai mano akis užkliuvo už kiek įdomesnės parmigiana versijos. Kas, jei ne garsusis Ottolenghi, galėjo tokią itališkos klasikos versiją sugalvoti?
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana / Asmeninio arch. nuotr.

Jis apkepintus baklažanus ne susluoksniavo tarsi lazaniją, bet juos susmulkino, sumaišė su rikota, parmezanu ir dar keliais ingredientais, tada suformavo minkštučius vegetariškus kotletukus, kuriuos vėliau apkepino ir galiausia viską užkepė tirštame pomidorų padaže.

Išbandžiau, įvertinau ir mielai receptu dalinuosi su jumis – patiekalas puikus, tikrai net didžiausi mėsos mylėtojai mėsos čia nepasiges. Tikiu, kad porą baklažanų be vargo surasite parduotuvėje ir žiemą, o konservuotus pomidorus tokio tipo patiekalams aš naudoju net ir vasarą, kai apstu jų šviežių. Juk itališkiems padažams niekas netinka geriau, nei pačiame vasaros sezono gražume į konservus uždaryti tikri saldūs sunokę pomidorai iš Italijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų