Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nidos receptas: brokolių pica „Margarita“

Žiediniai kopūstai – kalafiorai ir brokoliai – pastaraisiais metais mėgaujasi virtuvės šefų dėmesiu ir pagyromis. Jau senokai nieko nestebina žiedinių kopūstų „ryžiai“ kaip sveikesnė alternatyva tradiciniams, iš šių daržovių kepami paplotėliai, jie nepamainomi mėsiškų patiekalų garnyrams. Dar visai neseniai buvę kukliais daržo pėstininkais, žygiuojančiais vien į sriubas ir troškinius, brokoliai ir kalafiorai šiais laikais virsta gražuoliais vegetariškais grilio kepsniais, patiekiamais vaišių stalo centre. Tačiau jei norite suspėti su mada, dar šią vasarą privalote išsikepti brokolių picą!
Nida Degutienė ir jos kepta brokolių pica „Margarita“
Nida Degutienė ir jos kepta brokolių pica „Margarita“ / Nidos Degutienės nuotr.

Taip taip – užuot minkę mielinę tešlą, picos pagrindą kepsite iš susmulkintų brokolių. Jame nė gramo glitimo, tačiau kepant pagrindas išlieka traškus, o kartu minkštas. Pasiruošę štai tokį žalią augalingą picos pagrindą, galite eksperimentuoti su pačiais įvairiausiais įdarais, o pradėti siūlyčiau nuo kukliosios „Margaritos“! Jos įdarui panaudosite vyšninius pomidorus ir mocarelos sūrį. Tokiu būdu jūsų madingoji „pica“ taps sveikesne itališkosios „Margaritos“ versija, o galbūt net skanesne.

Ingredientai:

picos pagrindui:

  • 600 g brokolių (apie 2 galvos);
  • 90 g migdolų miltų;
  • 25 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 3 kiaušiniai;
  • druskos;
  • pipirų.

picos viršui:

  • 50 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 300 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau;
  • saujelė raudonėlių lapelių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus, pašlakstyti;
  • 250 g mocarelos sūrio;
  • bazilikų lapelių, patiekimui.
Nidos Degutienės nuotr. /Brokolių pica „Margarita“
Nidos Degutienės nuotr. /Brokolių pica „Margarita“

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Dvi plokščias apvalias (30 cm skersmens) kepimo skardeles išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Brokolių* žiedelius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tada dalimis virtuviniu kombainu, naudojant S formos peilį, susmulkinkite brokolius kol gausite trupinius. Suberkite juos į dubenį. Sudėkite likusius ingredientus – migdolų miltus, parmezano sūrį, kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, viską gerai sumaišykite.

3. Šią masę padalinkite į dvi dalis ir sudėkite į paruoštas skardeles. Ranka suspausdami paskirstykite masę per visą skardelių plotą, suformuodami „picos“ pagrindus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių arba kol pagrindas sutvirtės, šonuose apskrus ir gražiai pagels.

4. Kol pagrindas kepa, pašalinkite iš pomidorų sultis ir sėklas**. Ant iškepusio pagrindo pabarstykite tarkuotą sūrį, išdėliokite pomidorų puseles, pabarstykite raudonėliu. Pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol dar labiau paskrus brokolių pagrindas ir viskas apkeps.

5. Patiekite su mocarela ir baziliko lapeliais (aš mocarelą uždėjau prieš pašaudama antram kepimui, tad maniškė išsilydė).

Pastabos:

* pagrindui patartina naudoti tik brokolių žiedus ir kuo mažiau kotelių. Galite palikti plonus kotelius, tačiau nedėkite storo koto į masę. Antraip tešla taps vandeninga. Beje, dalį ar net visus brokolius galite pakeisti kalafiorais;

** pašalinkite iš pomidorų sultis, antraip brokolių pagrindas taps šlapias. Galite įdarui naudoti kokius norite priedus, tačiau venkite šlapių, tokių kaip pomidorų padažas. Pamėginkite šias picas gardinti apkepintais baklažanais, moliūgais arba cukinijomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Brokolių pica „Margarita“
Nidos Degutienės nuotr. /Brokolių pica „Margarita“

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas