„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: burokėlių keksiukai „Red Velvet“, kurie papuoš ir šventinį stalą

Kai vieną dieną sulaukiau žurnalistų skambučio su prašymu pagaminti ką nors su burokėliais, populiariausia rudens sezono daržove, labai apsidžiaugiau. Kas jau kas, o burokėlis – viena mėgstamiausių mano daržovių!
Nida Degutienė ir jos kepti burokėlių keksiukai
Nida Degutienė ir jos kepti burokėlių keksiukai / Nidos Degutienės nuotr.

Mūsų mamos ir močiutės burokėlius naudodavo tik mišrainei ar sriubai, o mes sugebame iš burokėlių pagaminti viską: nuo užkandžių (burokėlių humusas, keptų burokėlių karpačio su humusu), pagrindinių patiekalų (burokėlių spagečiai su ožkos sūriu, burokėlių risotto, raudonųjų ryžių ir burokėlių burgeriai) net iki desertų!

Daugelis turbūt esate girdėję apie red velvet tortus, kuriuose biskvitai maistiniais dažais nudažomi skaisčia raudona spalva. Jie ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra be galo skanūs. Tad šie keksiukai – kur kas sveikesnis red velvet variantas, nes raudonai keksiukų spalvai išgauti naudosite burokėlius! Negana to, dalį viso grūdo speltų miltų keisite maltais riešutais, todėl šiais kepiniais galėsite piktnaudžiauti be didelio sąžinės griaužimo!

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių keksiukai „Red Velvet“
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių keksiukai „Red Velvet“

Burokėlių keksiukai red velvet

Ingredientai (12 keksiukų):

  • 1 stiklinė (120 g) migdolų miltų (arba pakeiskite juos kokosų miltais);
  • 3/4 stiklinės (135 g) rudojo cukraus;
  • 3/4 stiklinės (105 g) viso grūdo speltų miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 burokėlis (250 g), sutarkuotas smulkia tarka;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1/2 stiklinės (125 ml) bekvapio alyvuogių aliejaus (arba rapsų ar kokosų aliejaus);
  • 1/2 stiklinės (125 ml) kefyro;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Sudėkite visus išvardintus ingredientus į elektrinio kombaino indą ir plakite apie 3 minutes, kol masė gerai susimaišys.

3. Supilstykite masę į 12 popieriniais „sijonėliais“ išklotų keksiukų kepimo skardos ertmių, į kiekvieną įpildami maždaug 1/2 stiklinės tešlos. Kepkite apie 28–30 minučių, arba, kol įbedę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite keksiukus išdėlioję ant grotelių.

4. Visiškai atvėsintus keksiukus galite papuošti rikotos sūrio kepurėlėmis. Jo ingredientai:

  • 2 stiklinės rikotos sūrio;
  • 2 šaukštai medaus;
  • truputis pieno.

5. Rikotą kartu su medumi plakite 1–2 minutes elektriniu maišytuvu, kol masė taps minkšta ir vienalytė. Jei matote, kad masė pernelyg tiršta, įmaišykite kelis šaukštus pieno.

6. Sukrėskite kremą į konditerinį maišą ir išspauskite po truputį ant kiekvieno keksiuko. Papuoškite šaltyje džiovintomis (liofilizuotomis) uogomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių keksiukai „Red Velvet“
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių keksiukai „Red Velvet“

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs