Man patinka trintos sriubos. Tačiau dažniausiai tirštai konsistencijai išgauti į trintas sriubas dedama nemažai bulvių. Šįkart siūlau jums sveikesnę trintos sriubos versiją, nes joje bus daug nekaloringų cukinijų!
Pagardinę keliais sunokusiais pomidorais bei žiupsneliu šildančių prieskonių, iš pačių paprasčiausių ingredientų išvirsite puikų savaitės pietų patiekalą, kuris, pašildytas rytojaus dieną, bus dar skanesnis!
Cukinijų ir pomidorų sriuba
Ingredientai (4 asm.):
- 1 svogūnas, supjaustytas gabalėliais;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 500 g cukinijų, supjaustytų gabalėliais;
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos arba sutrintos;
- 2 pomidorai, apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės (kurkumos);
- 1/2 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos;
- 600 ml vištienos arba daržovių sultinio;
- Patiekimui (pasirinktinai): grietinėlės arba jogurto, baziliko lapelių, paskrudinto batono riekelių su mėgstamu sūriu (ožkos, pelėsiniu, fermentiniu…).
Gaminimas:
1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.
2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.
3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).
4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.