Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: cukinijų varškėčiai

Nori nenori, bet rudenį visus užvaldo cukinijų karštligė. Gausiai užderėjusios daržuose šios daržovės virsta pačiais įvairiausiais skanėstais. Man cukinijų derliaus metas neįsivaizduojamas be blynelių! Tarkuotas cukinijas maišau su bananais ir obuoliais, norėdama išgauti gražesnę spalvą pridedu tarkuotų moliūgų... O šįkart nusprendžiau cukinijomis pagardinti ir mažų, ir didelių taip mėgstamus varškėčius! Puikus rezultatas, kurį, tikiuosi, įvertins jūsų šeima.
Nida Degutienė ir jos kepti cukinijų varškėčiai
Nida Degutienė ir jos kepti cukinijų varškėčiai / Nidos Degutienės nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 vidutinio dydžio jauna cukinija, sutarkuota stambia tarka;
  • 2 arbat. šaukšt. rupios druskos;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 250 g varškės;
  • 3–4 šaukštai miltų (naudojau speltų) – gali prireikti daugiau, jei varškė šlapesnė arba cukinija didesnė;
  • aliejaus kepimui (aš naudojau kokosų aliejų).

Gaminimas:

1. Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį, pabarstykite 2 šaukšteliais druskos ir palikite apie 10 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nusunkite ir nuspauskite tarkuotas cukinijas, kad liktų kuo sausesnės (geriausia – sūrmaišyje arba keliais sluoksniais sulankstytu gabalėliu marlės).

2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir trupučiu druskos (su druska elkitės atsargiai, mat jei labai gerai nenusausinsite cukinijų, tai druskos tikrai pakaks tiek, kiek jau subėrėte į cukinijas). Įmaišykite varškę ir ištrinkite šakute, sumaišydami su kiaušiniu. Tada sudėkite cukinijas, vėl sumaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir sumaišykite minkštą nelipnią tešlą.

3. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose (labai tiks kokosų aliejus, jei mėgstate!).

4. Patiekite su grietine, medumi, uogiene ar šviežiomis uogomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų varškėčiai
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų varškėčiai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?