Šie blyneliai – gana neįprasti: juose nerasite kiaušinių, tačiau purūs jie, tarsi tešloje būtų iki putų suplakti baltymai! Čia pirmu smuiku groja riešutų sviestas, ir jis nuostabiai dera su šviežiai pagamintu rabarbarų džemu (taip taip, jo receptu jau greitai pasidalinsiu, nes rabarbarų sezonas tuoj startuos ir Lietuvoje!).
Nenustebkite, kad blynų tešlai naudojamas nemažas kiekis kepimo miltelių – jų čia prireiks gana sunkiai masei „pakelti”. Beje, į tešlą galite įmaišyti ir kokių nors superingredientų, pvz., maca miltelių, sėlenų ar kitokių superdalykų, kuriais norite pastiprinti per žiemą nualintą ir vitaminų išsiilgusį savo organizmą.
Blyneliai visiškai nesaldūs, tad patiekite juos su kuo nors saldesniu: bananais, klevų sirupu ar mėgstamu džemu, pabarstykite paskrudintais riešutais ir dar pagerinkite plakta kokosų grietinėle arba šaukštu graikiško jogurto.
Ingredientai:
blyneliams:
- 150 g viso grūdo speltų miltų;
- 4 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 2 šaukštai rudojo cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 310 ml augalinio pieno (migdolų, avižų, kokosų... Arba naudokite tradicinį karvės);
- 95 g žemės riešutų sviesto be cukraus (labiausiai tiks traškus, su riešutų gabaliukais);
- 4 šaukšteliai kokosų aliejaus (dar apie 2 šaukštai kepti);
- 1 šaukštelis vanilės pastos.
patiekti:
- mėgstamo džemo;
- graikiško jogurto (arba plaktos grietinėlės, arba kokosų jogurto);
- klevų sirupo;
- šviežių vaisių arba uogų (labai tinka bananai!);
- paskrudintų žemės riešutų.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite pieną, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir vanilę. Supilkite šį mišinį į miltus ir šaukštu išsukite iki vientisos masės.
2. Kepkite keptuvėje su nepridegančia danga, keptuvę truputį patepę kokosų aliejumi. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 1–1,5 minutės, arba kol gražiai apkeps.
3. Patiekite šiltus, su priedais.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi tris kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ , „Žuvis pasaulio virtuvėse“ ir „Nidos receptai. 10 metų drauge“ o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.