Tačiau šie vaikystę primenantys rūgštūs stiebai tinka ne tik desertams. Rabarbarais gardinami ir mėsiški patiekalai, o užvis geriausia pasigaminti rabarbarų čatnio, kuris tikrai pravers, kai serviruosite lėkštę šaltų užkandžių ar išsiruošite į vasarinę iškylą! Be to, kai čatnį gaminsite, visi namai dar kelias dienas kvepės cinamonu ir gvazdikėliais.
Jei jūsų daržuose užderėjo rabarbarų, kviečiu išbandyti ir „užkonservuoti“ šią pirmą pavasarinę daržovę į stiklainėlius, kad kaip reikiant atšilus orams ir atsidarius ilgų pasisėdėjimų terasoje sezonui, turėtumėte kuo nustebinti draugus!
Ingredientai:
- 400 g rabarbarų;
- 100 g cukraus;
- 100 g obuolių sidro acto;
- 20 g sutarkuotos imbiero šaknies;
- 1 cinamono lazdelė;
- ½ valg. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Rabarbarus nuplaukite, pašalinkite lapus, supjaustykite gabalėliais (daugumos rūšių rabarbarų lupti nereikia). Sudėkite į puodą kartu su likusiais ingredientais ir užkaiskite.
2. Virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., arba kol masė sutirštės, karamelizuosis.
3. Sudėkite dar karštą čatnį į sterilizuotus indelius, uždenkite, atvėsinkite ir laikykite vėsioje vietoje iki 3 mėnesių.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.