Nidos receptas: gardusis rabarbarų čatnis

Rabarbarų sezono pradžia man visuomet yra impulsas iškepti dar kokį nors iki šiol neišmėgintą pyragą, tačiau, atrodo, kad jau visus įmanomus esu iškepusi! Jei suskaičiuočiau visus savo kada nors keptus pavasarinius pyragus, net neabejoju, kad čempionais taptų tie su rabarbarais.
Nida Degutienė ir jos virtas rabarbarų čatnis
Nida Degutienė ir jos virtas rabarbarų čatnis / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau šie vaikystę primenantys rūgštūs stiebai tinka ne tik desertams. Rabarbarais gardinami ir mėsiški patiekalai, o užvis geriausia pasigaminti rabarbarų čatnio, kuris tikrai pravers, kai serviruosite lėkštę šaltų užkandžių ar išsiruošite į vasarinę iškylą! Be to, kai čatnį gaminsite, visi namai dar kelias dienas kvepės cinamonu ir gvazdikėliais.

Jei jūsų daržuose užderėjo rabarbarų, kviečiu išbandyti ir „užkonservuoti“ šią pirmą pavasarinę daržovę į stiklainėlius, kad kaip reikiant atšilus orams ir atsidarius ilgų pasisėdėjimų terasoje sezonui, turėtumėte kuo nustebinti draugus!

Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis
Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis

Ingredientai:

  • 400 g rabarbarų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g obuolių sidro acto;
  • 20 g sutarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • ½ valg. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
  • ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Rabarbarus nuplaukite, pašalinkite lapus, supjaustykite gabalėliais (daugumos rūšių rabarbarų lupti nereikia). Sudėkite į puodą kartu su likusiais ingredientais ir užkaiskite.

2. Virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., arba kol masė sutirštės, karamelizuosis.

3. Sudėkite dar karštą čatnį į sterilizuotus indelius, uždenkite, atvėsinkite ir laikykite vėsioje vietoje iki 3 mėnesių.

Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis
Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis