„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: gardusis rabarbarų čatnis

Rabarbarų sezono pradžia man visuomet yra impulsas iškepti dar kokį nors iki šiol neišmėgintą pyragą, tačiau, atrodo, kad jau visus įmanomus esu iškepusi! Jei suskaičiuočiau visus savo kada nors keptus pavasarinius pyragus, net neabejoju, kad čempionais taptų tie su rabarbarais.
Nida Degutienė ir jos virtas rabarbarų čatnis
Nida Degutienė ir jos virtas rabarbarų čatnis / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau šie vaikystę primenantys rūgštūs stiebai tinka ne tik desertams. Rabarbarais gardinami ir mėsiški patiekalai, o užvis geriausia pasigaminti rabarbarų čatnio, kuris tikrai pravers, kai serviruosite lėkštę šaltų užkandžių ar išsiruošite į vasarinę iškylą! Be to, kai čatnį gaminsite, visi namai dar kelias dienas kvepės cinamonu ir gvazdikėliais.

Jei jūsų daržuose užderėjo rabarbarų, kviečiu išbandyti ir „užkonservuoti“ šią pirmą pavasarinę daržovę į stiklainėlius, kad kaip reikiant atšilus orams ir atsidarius ilgų pasisėdėjimų terasoje sezonui, turėtumėte kuo nustebinti draugus!

Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis
Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis

Ingredientai:

  • 400 g rabarbarų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g obuolių sidro acto;
  • 20 g sutarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • ½ valg. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
  • ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Rabarbarus nuplaukite, pašalinkite lapus, supjaustykite gabalėliais (daugumos rūšių rabarbarų lupti nereikia). Sudėkite į puodą kartu su likusiais ingredientais ir užkaiskite.

2. Virkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., arba kol masė sutirštės, karamelizuosis.

3. Sudėkite dar karštą čatnį į sterilizuotus indelius, uždenkite, atvėsinkite ir laikykite vėsioje vietoje iki 3 mėnesių.

Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis
Nidos Degutienės nuotr. /Rabarbarų čatnis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“