Vasara išvis galėtų būti pervadinta į „blynelių sezoną“, nes neabejoju, jog blynais savo šeimas vasarą lepinate kur kas dažniau nei tam laiko turite įsisukus rudens darbų sūkuriams.
O kadangi vasarą gamta dovanoja dar ir kalnus šviežių uogų, kviečiu sujungti šiuos gėrius ir išsikepti gardžių desertinių jogurtinių blynelių su sezono uogomis. Tiks bet kokios – braškės, avietės, gervuogės, mėlynės ar šilauogės... Svarbu uogomis blynelius paskaninti laiku – visai prieš pat apverčiant juos keptuvėje, antraip uogos paskęs tešloje.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 200 g graikiško natūralaus skonio jogurto;
- ½ šaukštelio valgomosios sodos;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 3,5 šaukšto cukraus (arba pagal skonį);
- 120 g kvietinių miltų;
- žiupsnelis druskos;
- vanilės ekstrakto;
- braškių ar kitokių sezono uogų (braškes supjaustykite storesniais griežinėliais);
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Dubenėlyje suplakite kiaušinius, sudėkite jogurtą, įberkite sodos ir kepimo miltelių, gerai išmaišykite. Suberkite cukrų, miltus, druską ir vanilę ir išsukite tešlą.
2. Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir palaukite, kol paviršiuje pasirodys oro burbuliukai, tada uždėkite ant kiekvieno blynelio po tris griežinėlius braškių (ar kitokių sezono uogų) ir apverskite blynelį kita puse kepti. Nedėkite uogų pernelyg anksti, nes jos gali nuskęsti tešloje ir iškepus nesimatys.
3. Patiekite blynelius karštus, pabarstę cukraus pudra.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.