„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: jogurtiniai blynai su uogomis

Mūsų namuose blynai kepami mažiausiai kartą per savaitę, įprastai savaitgaliais. Tačiau vaikystėje be blynelių neprasidėdavo nė viena diena – žiemą ar vasarą pusryčiams visuomet garuodavo ką tik mamos iškeptų blynų lėkštė. Kasdien jie būdavo vis kitokie – varške įdaryti lietiniai, traškūs varškėčiai, minkštučiai su obuoliais, skaisčiai geltoni moliūgų arba žalsvi cukinijų, maistingi ir purūs tarsi omletas... Blynai yra tas patiekalas, kuris nepabosta, o ir mėgsta juos tiek maži, tiek dideli.
Nida Degutienė ir jos kepti jogurtiniai blynai
Nida Degutienė ir jos kepti jogurtiniai blynai / Nidos Degutienės nuotr.

Vasara išvis galėtų būti pervadinta į „blynelių sezoną“, nes neabejoju, jog blynais savo šeimas vasarą lepinate kur kas dažniau nei tam laiko turite įsisukus rudens darbų sūkuriams.

O kadangi vasarą gamta dovanoja dar ir kalnus šviežių uogų, kviečiu sujungti šiuos gėrius ir išsikepti gardžių desertinių jogurtinių blynelių su sezono uogomis. Tiks bet kokios – braškės, avietės, gervuogės, mėlynės ar šilauogės... Svarbu uogomis blynelius paskaninti laiku – visai prieš pat apverčiant juos keptuvėje, antraip uogos paskęs tešloje.

Nidos Degutienės nuotr./Jogurtiniai blynai su uogomis
Nidos Degutienės nuotr./Jogurtiniai blynai su uogomis

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g graikiško natūralaus skonio jogurto;
  • ½ šaukštelio valgomosios sodos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 3,5 šaukšto cukraus (arba pagal skonį);
  • 120 g kvietinių miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • vanilės ekstrakto;
  • braškių ar kitokių sezono uogų (braškes supjaustykite storesniais griežinėliais);
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dubenėlyje suplakite kiaušinius, sudėkite jogurtą, įberkite sodos ir kepimo miltelių, gerai išmaišykite. Suberkite cukrų, miltus, druską ir vanilę ir išsukite tešlą.

2. Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, su trupučiu aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir palaukite, kol paviršiuje pasirodys oro burbuliukai, tada uždėkite ant kiekvieno blynelio po tris griežinėlius braškių (ar kitokių sezono uogų) ir apverskite blynelį kita puse kepti. Nedėkite uogų pernelyg anksti, nes jos gali nuskęsti tešloje ir iškepus nesimatys.

3. Patiekite blynelius karštus, pabarstę cukraus pudra.

Nidos Degutienės nuotr./Jogurtiniai blynai su uogomis
Nidos Degutienės nuotr./Jogurtiniai blynai su uogomis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“