O kada gi jūs paskutinį kartą plakėte pienišką kokteilį patys? Juk daugumoje namų virtuvių stovi elektriniai plaktuvai, kurie tik ir laukia progos suplakti nostalgišką vaikystės gėrimą!
Tiek to, riebių ledų į kokteilius dėti nesiūlysiu (nes linijas reikia prižiūrėti, ypač vasarą), bet šiuo gėrimu galite mėgautis drąsiai ir nesibaiminti dėl kalorijų! Dėl to, kad kokteiliui naudosite liesą graikišką jogurtą ir pieną (arba, jei nemėgstate karvės pieno, pakeiskite jį augaliniu – riešutų, avižų…). Puikiai derantys braškių, vanilės ir lašelio klevų sirupo aromatai – tikra gaivinanti palaima saulėtą vasaros rytą arba šiltą popietę…
Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Ingredientai (2 asm.):
- 125 g braškių (5-6 didelės uogos);
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1/2 stiklinės (140 g) lieso graikiško natūralaus skonio jogurto;
- 1 stiklinė (250 ml) pieno;
- 1 šaukštas (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios) klevų sirupo;
- 1/2 stiklinės ledo gabalėlių.
Gaminimas:
1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.
2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.