„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: jogurtinis kokteilis su braškėmis

Kuris iš mūsų vaikystėje nemėgo pieniškų kokteilių? Pamenu, labiausiai pavydėjau vienai merginai iš mano mokyklos, nes jos mama dirbo kavinėje, o joje buvo plakami pieniški kokteiliai. Į aprasojusį nuo šalčio metalinį indą įdėdavo porą kaušelių ledų, įpildavo pieno, šiek tiek sirupo ar rūgštesnės uogienės ir po akimirkos ant baro atsirasdavo ledinė stiklinė, su balta pieno puta ant viršaus. Ir, žinoma, tikru vaikų džiaugsmu – šiaudeliu, pro kurį taip smagu būdavo siurbti pienišką skanumyną, kol iš to siurbimo likdavo tik labai visus erzinantis garsas…
Nida Degutienė ir jos ruoštas kokteilis
Nida Degutienė ir jos ruoštas kokteilis / Nidos Degutienės nuotr.

O kada gi jūs paskutinį kartą plakėte pienišką kokteilį patys? Juk daugumoje namų virtuvių stovi elektriniai plaktuvai, kurie tik ir laukia progos suplakti nostalgišką vaikystės gėrimą!

Tiek to, riebių ledų į kokteilius dėti nesiūlysiu (nes linijas reikia prižiūrėti, ypač vasarą), bet šiuo gėrimu galite mėgautis drąsiai ir nesibaiminti dėl kalorijų! Dėl to, kad kokteiliui naudosite liesą graikišką jogurtą ir pieną (arba, jei nemėgstate karvės pieno, pakeiskite jį augaliniu – riešutų, avižų…). Puikiai derantys braškių, vanilės ir lašelio klevų sirupo aromatai – tikra gaivinanti palaima saulėtą vasaros rytą arba šiltą popietę…

Nidos Degutienės nuotr./ Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Nidos Degutienės nuotr./ Jogurtinis kokteilis su braškėmis

Jogurtinis kokteilis su braškėmis

Ingredientai (2 asm.):

  • 125 g braškių (5-6 didelės uogos);
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1/2 stiklinės (140 g) lieso graikiško natūralaus skonio jogurto;
  • 1 stiklinė (250 ml) pieno;
  • 1 šaukštas (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios) klevų sirupo;
  • 1/2 stiklinės ledo gabalėlių.

Gaminimas:

1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.

2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!

Nidos Degutienės nuotr./ Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Nidos Degutienės nuotr./ Jogurtinis kokteilis su braškėmis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs