Šiam desertui kuo puikiausiai tiks jūsų mėgstami pirktiniai ledai, o suvožtinių desertas išties toks paprastas, jog neverta jo rašyti recepto pavidalu. Verčiau pasidalinsiu keletu patarimų, kurie jums gali praversti.
- Nors teoriškai galite naudoti bet kurią sausainių formą suvožtiniams ruošti (labai gražūs, pavyzdžiui, bus imbierinių žmogeliukų formos!), tačiau kuo sudėtingesnė bus sausainio forma, kuo daugiau jame kampų, tuo sudėtingiau bus išpjauti iš ledų taisyklingą įdarą. Žvaigždės – gražu, bet darbo su jomis tikrai daug. Jei norite pasilengvinti gyvenimą, kepkite tiesiog apvalius sausainėlius, išspausdami juos nedidele stiklinaite (arba sausainių formele).
- Ledus pradžioje šiek tiek suminkštinkite, tada sudėkite į didelį plokščią indą tokio storumo sluoksniu, kokio norėsite tarp dviejų imbierinių sausainių. Labai gerai išlyginkite paviršių ir indą įdėkite į šaldiklį, kad kuo tvirčiau sustingtų.
- Kuo šilčiau bus jūsų virtuvėje, tuo sunkiau seksis dirbti su ledų mase. Ji tirps, indą su ledais dažnai reikės dėti atgal į šaldiklį, kad vėl sustingtų... Tad verčiau praverkite langus ir atvėsinkite patalpą, prieš imdamiesi formuoti suvožtinius.
- Iš sušalusios ledų masės išpjaukite norimos formos „įdarą“ ta pačia sausainių formele, kurią naudojote kepant sausainius. Kuo greičiau išpjautą ledų įdarą įdėkite tarp dviejų sausainių ir suspauskite, sulyginkite ir apvalykite kraštus, ir kuo skubiau dėkite į šaldiklį.
- Indą, kuriame šaldiklyje laikysite suvožtinius, išklokite pergamentiniu popieriumi, taip pat pergamentiniu popieriumi perklokite kiekvieną naują suvožtinių eilę. Nepamirškite pergamentiniu popieriumi uždengti viršutinės suvožtinių eilės, prieš uždengdami indą ir padėdami į šaldiklį: popierius neleis suvožtiniams sulipti ir apsaugos nuo sniego kruopelių, ypač jei indą su suvožtiniais (ir patį šaldiklį) dažnai atidarinėsite.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.