„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai

Įsibangavo mano mėgstamiausių daržovių – lietuviškų žiedinių kopūstų (kalafiorų) sezonas, o tai reiškia, kad badu aš jau tikrai nemirsiu! Valgyčiau žiedinius kopūstus kasdien visomis formomis ir visuose patiekaluose. Kaip ir kiaušinius – tai vienas tų produktų, kuris dažnam nepabosta, tiesa? Kepti ir virti, kiaušinienės, omleto ar dar kokio suflė pavidalu, kiaušiniai gelbsti visais atvejais, ir kai šaldytuvas pilnas, ir kai nelabai pilnas...
Nida Degutienė ir jos kepti kotletai
Nida Degutienė ir jos kepti kotletai / Nidos Degutienės nuotr.

Tad jei sudėsim šiuos du gerus dalykus į vieną patiekalą, tai gausim... ką? Ogi kiaušinių ir kalafiorų kotletukus! Lengvi, sultingi, kupini šviežutėlių žalumynų, tinkantys ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net šaltam užkandžiui pravėsę... Duodu galvą nukirsti, kad juos su malonumu valgys ir jūsų vaikai!

Nidos Degutienės nuotr. /Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai
Nidos Degutienės nuotr. /Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai

Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 žiedinis kopūstas, mažas (apie 300 g);
  • 5 kiaušiniai, kietai virti;
  • 2 kiaušiniai (1 masei, kitas – apvoliojimui);
  • 3 šaukštai maltų džiūvėsėlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui; galite juos keisti avinžirnių miltais, jei norite versijos be glitimo);
  • 2 šaukštai krapų, susmulkintų;
  • 2 šaukštai svogūno laiškų, susmulkintų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite. Elektriniu trintuvu susmulkinkite žiedinį kopūstą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė).

2. Virtus kiaušinius susmulkinkite (galite smulkintuvu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus žiedinius kopūstus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsėlius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite.

3. Vienoje gilesnėje lėkštelėje paplakite kiaušinį, į kitą įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.

4. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.

Nidos Degutienės nuotr. /Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai
Nidos Degutienės nuotr. /Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs