Tad jei sudėsim šiuos du gerus dalykus į vieną patiekalą, tai gausim... ką? Ogi kiaušinių ir kalafiorų kotletukus! Lengvi, sultingi, kupini šviežutėlių žalumynų, tinkantys ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net šaltam užkandžiui pravėsę... Duodu galvą nukirsti, kad juos su malonumu valgys ir jūsų vaikai!
Kiaušinių ir žiedinių kopūstų (kalafiorų) kotletai
Ingredientai (4 asm.):
- 1 žiedinis kopūstas, mažas (apie 300 g);
- 5 kiaušiniai, kietai virti;
- 2 kiaušiniai (1 masei, kitas – apvoliojimui);
- 3 šaukštai maltų džiūvėsėlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui; galite juos keisti avinžirnių miltais, jei norite versijos be glitimo);
- 2 šaukštai krapų, susmulkintų;
- 2 šaukštai svogūno laiškų, susmulkintų;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštas. Nupilkite vandenį, gerai nusausinkite, pilnai atvėsinkite. Elektriniu trintuvu susmulkinkite žiedinį kopūstą iki trupinėlių (nepersistenkite, nereikia, kad būtų košė).
2. Virtus kiaušinius susmulkinkite (galite smulkintuvu iki trupinėlių, galite šakute), suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite susmulkintus žiedinius kopūstus. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite džiūvėsėlius, krapus ir svogūno laiškus, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite.
3. Vienoje gilesnėje lėkštelėje paplakite kiaušinį, į kitą įberkite džiūvėsių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
4. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletukus, pavilgykite juos į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsiuose ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite šiltus arba kambario temperatūros.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.