Nidos receptas: lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis

Pavasaris visame gražume, šiltnamiai kasdien dovanoja vis naujas gėrybes, į dienos šviesą stiebiasi smidrai. Orams gražėjant ir šiltėjant visiems norisi kuo daugiau laiko leisti gryname ore, užuot užsibuvus virtuvėje. Kai norisi šeimą nudžiuginti maistingu patiekalu, viliojančiu ir savo skoniais, ir spalvomis, sudėkite viską, kas naudinga ir skanu į vieną puodą. Lengvesnei vakarienei pasirinkę lašišą, laimėsite dvigubai: gausite taip visiems reikalingą dozę omega-3 riebalų, stiprinančių mūsų imunitetus, o šeima prie stalo sėsti galės jau po pusvalandžio.
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas
Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas / Nidos Degutienės nuotr.

Šiame „vieno puodo“ patiekale sutilps viskas: kreminiame padaže virti itališki makaronai (rekomenduoju į ryžius panašius risoni grūdelius arba kitokius smulkius makaronus), jaunučiai traškūs smidrai ir švelnios cukinijos, akis džiuginantys žalieji žirneliai, ir žinoma, viską karūnuojanti sultinga ir maistinga lašiša.

Nidos Degutienės nuotr. /Lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis
Nidos Degutienės nuotr. /Lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis

Lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis

Ingredientai (4 asm.):

  • 1,5 stiklinės (300 g) risoni formato arba kitokių smulkių makaronų;
  • 2 stiklinės (500 ml) sultinio, vištienos arba daržovių;
  • ⅔ stiklinės (160 ml) grietinėlės (15 proc. riebumo);
  • 1 valg. šaukšt. citrinos žievelės, nutarkuotos;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 gabalėliai lašišos filė (be odos);
  • 1 cukinija supjaustyta juostelėmis (daržovių skutikliu);
  • 1 ryšelis smidrų, perjautų pusiau;
  • 1 stiklinė (150 g) žalių žirnelių, šaldytų.

patiekimui:

  • 2 svogūno laiškai, susmulkinti;
  • mėtų lapelių;
  • citrinos riekelių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros (jei su vėjelio funkcija, pakaks 175°C). Išberkite makaronus į kepimo indą (20×30 cm), įpilkite sultinį, grietinėlę, suberkite citrinos žievelę, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 20 minučių.

2. Kol makaronai kepa, įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite lašišos filė (viršutine dalimi į apačią) apie 2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.

3. Labai atsargiai nuimkite foliją nuo kepimo indo (pasisaugokite išsiveršiančių garų), išmaišykite makaronus, sudėliokite ant jų lašišos gabalėlius, apkepta dalimi į viršų, švelniai įspausdami juos į makaronų patalą. Aplink lašišos kepsnelius sukaišiokite supjaustytos cukinijos juosteles (susukite jas į ritinėlius, kai kurias pakiškite po lašiša), sudėliokite smidrus, suberkite žirnelius, viską pabarstykite trupučiu druskos, ir toliau pašaukite kepti apie 10 minučių (neuždengus). Per tiek laiko daržovės turėtų būti minkštos.

4. Išimkite iš orkaitės ir kelias minutes (iki 5 min) palaikykite kepimo inde prieš patiekiant, kad lašiša baigtų kepti.

5. Pabarstykite viską svogūno laiškais, mėtų lapeliais ir citrinos riekelėmis. Patiekite iškart.

Nidos Degutienės nuotr. /Lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis
Nidos Degutienės nuotr. /Lašiša su makaronais, smidrais, žirneliais ir cukinijomis

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų